22:38:13 17.06.2024
Stiri

Drona „Shahed” căzută lângă Etulia putea provoca un adevărat DEZASTRU. Obiectul zburător lansat de armata Rusiei conținea 50 de kg de substanță EXPLOZIVĂ

Actualitate 12.02.2024 12:13 Vizualizări1346 Autor: Ziarul National
Drona „Shahed” căzută lângă Etulia putea provoca un adevărat DEZASTRU. Obiectul zburător lansat de armata Rusiei conținea 50 de kg de substanță EXPLOZIVĂ


Drona „Shahed” de producție iraniană, depistată duminică-dimineață lângă Etulia, raionul Vulcănești, putea provoca un adevărat dezastru în zonă. Experții din cadrul Secției tehnico-explozive a Poliției au găsit 50 de kg de substanță explozibilă în partea de luptă a dronei lansate de armata Federației Ruse.

Potrivit Poliției, geniștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura, în condiții sigure, detonarea încărcăturii explozive depistate.

Citește și: FOTO // Dronele armatei lui Putin au ajuns în R. Moldova. Fragmentele unei drone IRANIENE „Shahed”, care sunt folosite de armata Federației Ruse, au fost depistate lângă Etulia

Din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat.

Amintim că fragmentele unei drone iraniene „Shahed”, folosite de armata Federației Ruse în războiul declanșat împotriva Ucrainei, au fost depistate duminică, 11 februarie, de către angajații Poliției de Frontieră a R. Moldova în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.

Președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și vicepremierul Mihail Popșoi au condamnat atacurile nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou R. Moldova. „Condamnăm atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și R. Moldova. Rămășițele dronei „Shahed”, găsite în sudul republicii, în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a arătat ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Din informațiile oferite de autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Resturile de dronă depistate ar fi una dintre dronele doborâte de sistemul antiaerian ucrainean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md