04:18:01 03.03.2024
Stiri

Motivul „concedierii” din poliția olandeză a vulturilor dresați să prindă drone

Știri 15.12.2017 19:30 Vizualizări1834 Autor: Ziarul National
Motivul „concedierii” din poliția olandeză a vulturilor dresați să prindă drone sursa: google.ro


Poliţia olandeză a decis „să concedieze” vulturii dresaţi să prindă drone în zone care le sunt interzise, declarându-se foarte dezamăgită de comportamentul lor neascultător, în contextul în care programul este foarte scump, relatează AFP.

Cererea de păsări „antidronă” nu este atât de importantă, iar dresarea lor este mai scumpă şi mai complexă decât s-a prevăzut, a subliniat Poliţia Naţională olandeză.

Ea s-a văzut nevoită să „concedieze” vulturii refractari, achiziţionaţi pe când erau doar nişte pui.

În cadrul unei serii de teste vizând să determine care este cea mai bună modalitate de interceptare a dronelor, societatea specializată Guard from Above a dresat mai mulţi vulturi în contul poliţiei, care a publicat ulterior o înregistrare video de la teste.

În clip apare un vultur care se aruncă în plin zbor asupra unei drone pe care o prinde ferm, iar apoi se aşază, la câţiva metri depărtare, cu prada motorizată între gheare.

Însă, în practică, metoda, care a făcut vâlvă în întreaga lume, prezintă riscuri. Vulturii nu fac întotdeauna ceea ce au fost antrenaţi să facă, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

Poliţia a ajuns să se îndoiască de buna purtare a acestor păsări de pradă în afara zonelor de antrenament.

De la integrarea lor în serviciile forţelor de ordine, vulturii au apărut în public în două rânduri, la evenimente la Rotterdam şi la Bruxelles, însă nu au fost mobilizaţi.

Comportamentul actual al păsărilor nu permite să se ştie cu siguranţă modul în care vor acţiona în faţa unei mulţimi, a declarat poliţia, citată de presa olandeză.

Poliţia a mai concediat şobolani pe care-i folosea pe post de „detectivi” în scopul depistării de explozivi destinaţi unor artificii ilegale, de ţigări de contrabandă şi de rămăşiţe umane.

Poliţia consideră că nu este posibil ca aceste animale să devină „operaţionale”. Ea a dat asigurări că şobolanii şi vulturii concediaţi au fost primiţi în locuri adaptate.

Sursa: news.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md