03:44:14 03.03.2024
Stiri

VIDEO // A fost inventată drona care va salva milioane de vieți

Știri 28.03.2018 17:04 Vizualizări1554 Autor: Ziarul National
VIDEO // A fost inventată drona care va salva milioane de vieți Sursa: playtech.ro


Un startup din Letonia a construit o dronă „minune” care promite să facă aproape orice. Aceasta are dimensiuni destul de mari și poate fi utilă în misiuni de salvare, poată să stingă incendii și poate curăța turbinele eoliene.

Drona a fost construită de compania Aerones. Aceasta ar putea fi folosită pentru anumite sarcini dificile pentru oameni, care le pun viețile în pericol. Drona poate să facă față acestor pericole, deoarece este dotată cu 28 de motoare, 16 baterii și se încarcă rapid. În cele mai multe cazuri, aceasta poate zbura ore întregi pentru că este legată de sol cu câteva cabluri care furnizează apă și electricitate.

O altă caracteristică interesantă a acesteia este că poate curăța orice obiect mult mai repede decât un om, fapt care se întâmplă datorită sistemului de stropire cu apă. Drona are capacitatea de a scoate 100 de litri pe minut. În plus, compania susține că aceasta este concepută astfel încât să curețe eficient suprafețele. Drona poate dezgheța, de exemplu, o turbină eoliană.

Compania Aerones se gândește să ofere clienților doar acest serviciu de curățare a turbinelor eoliene, în loc să le vândă efectiv. Janis Putrams, directorul Aerones, susține că în ultima perioadă a discutat destul de mult cu proprietari de turbine eoliene din Canada, țările nordice și Europa, în special pentru procesul de dezghețare a acestora. „Dacă temperaturile sunt sub zero grade, gheața începe să se depună pe turbinele eoliene și proprietarii sunt obligați să le oprească”, a mai spus el.

Dronele sunt capabile să înlăture gheața și zăpada de pe palele turbinelor eoliene și îi scapă de o grijă și pe oameni deoarece procesul este unul destul de periculos. Pe lângă procesul de curățare, drona poate să ajute și la stingerea incendiilor, iar compania crede că va putea să ajute și în misiunile de salvare. În prezent, compania testează aceste sistem de curățare pe una dintre proprietățile lor private, dar și în țările în care legislația este mai permisivă.

Până la salvări, te poți bucura de acest clip în care o dronă e folosită la dezghețat.

Sursa: playtech.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md