23:16:46 17.06.2024
Stiri

FOTO // Dronele armatei lui Putin au ajuns din nou în R. Moldova. Fragmentele unei drone IRANIENE „Shahed”, care sunt folosite de armata Federației Ruse, au fost depistate lângă Etulia

Actualitate 11.02.2024 18:47 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
FOTO // Dronele armatei lui Putin au ajuns din nou în R. Moldova. Fragmentele unei drone IRANIENE „Shahed”, care sunt folosite de armata Federației Ruse, au fost depistate lângă Etulia


Fragmentele unei drone iraniene „Shahed”, folosite de armata Federației Ruse în războiul declanșat împotriva Ucrainei, au fost depistate astăzi de către angajații Poliției de Frontieră a R. Moldova în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.

Poliția de Frontieră a informat imediat autoritățile competente, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.

„Nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, comunică Poliția de Frontieră.

Din informațiile oferite de autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul antiaerian ucrainean.

Amintim că nu este prima dată când războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei trece granițele R. Moldova.

Şi pe 16 februarie 2023, în preajma localității Larga, raionul Briceni, a fost depistată o rachetă rusească. Atunci, Poliția Frontieră a deschis un dosar penal care, împreună cu materialele acumulate, au fost transmise procurorilor.

Un caz similar a avut loc și în luna septembrie 2023. Fragmentele unei rachete S-300 din 1968, de producție rusească, au căzut pe 25 septembrie 2023 în grădina unui gospodar din satul Chițcani, localitate aflată în Zona de Securitate. Localitatea se învecinează pe malul drept al Nistrului cu satul Copanca, raionul Căușeni. Focosul a intrat în pământ, dar nu a explodat. Racheta a fost ridica tă de geniștii din stânga Nistrului.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md