04:51:59 03.03.2024
Stiri

Primul pas pentru crearea unui UMANOID zburător în stilul Iron Man

Știri 16.07.2018 19:02 Vizualizări1839 Autor: Ziarul National
Primul pas pentru crearea unui UMANOID zburător în stilul Iron Man Sursa: digi24.ro


Având în spate o lungă tradiţie în domeniul roboticii, oamenii de ştiinţă japonezi au proiectat ceea cei numesc drona DRAGON, o dronă care se poate adapta autonom, schimbându-şi forma.

Numele acesteia este, de fapt, un acronim de la „Dual-rotor embedded multilink Robot with the Ability of multi-deGree-of-freedom aerial transformatiON”, pe scurt DRAGON, potrivit News.ro.

Este o dronă compusă din mai multe drone mici pe care cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au creat-o astfel încât să zboare sub diverse forme, precum o linie curbată sau un triunghi, în funcţie de necesităţile de navigare.

Şi mai interesant este faptul că DRAGON nu are nevoie de un om care să comande schimbarea formei, ci poate lua aceste decizii în mod autonom.

Designul dronei, spun oamenii de ştiinţă, a fost inspirat de zmeul tradiţional japonez care ia forma unui dragon şi a cărui coadă este formată din mai multe zmeie mai mici, legate între ele.

Fiecare dintre dronele componente este propulsată de două elice ale căror putere şi direcţie pot fi ajustate pentru a obţine deplasarea pe direcţia dorită. Întregul ansamblu este pus în funcţiune de un sistem computerizat Intel Euclid.

În versiunea actuală, drona funcţionează cu ajutorul unui pachet de baterii care îi conferă o autonomie de doar trei minute.

Cea mai apropiată aplicaţie a dronei DRAGON este navigarea în spaţii restrânse şi în zone în care un om sau un robot obişnuit nu ar avea acces.

De asemenea, prin combinarea a 12 module similare, aceasta se poate transforma într-un braţ robotic zburător care poate fi folosi pentru manipularea şi mişcarea obiectelor.

Cercetătorii japonezi văd însă şi mai multe domenii de utilizare în viitor pentru drona DRAGON. Un viitor design cu mai multe picioare, spune profesorul Moju Zhao, îi va permite dronei pe lângă zbor, să şi meargă. Astfel, aceasta va putea alege atât forma cât şi modul de deplasare. Mersul, spre exemplu, ar putea fi ales pentru conservarea energiei atunci când zborul nu este neapărat necesar.

Scopul final al oamenilor de ştiinţă, plecând de la această dronă, este crearea unui umanoid zburător în stilul Iron Man.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md