21:46:18 27.05.2024
Stiri

VIDEO // Dezvăluiri: Un procuror ar fi fost REȚINUT și dat pe mâna Poliției chiar în biroul lui Stoianoglo. Acesta ar fi venit să facă lobby pentru Dodon, care riscă DOSAR PENAL și neparticiparea în cursa prezidențială

Social 19.01.2020 10:10 Vizualizări22566 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dezvăluiri: Un procuror ar fi fost REȚINUT și dat pe mâna Poliției chiar în biroul lui Stoianoglo. Acesta ar fi venit să facă lobby pentru Dodon, care riscă DOSAR PENAL și neparticiparea în cursa prezidențială


Un procuror ar fi fost reținut săptămâna trecută și dat pe mâna Poliției, după ce ar fi venit în biroul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pentru a-l convinge să-l lase în pace pe Igor Dodon, care ar putea fi cercetat penal.

Dezvăluirea a fost făcută de liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

„Dodon și-a făcut demult de câteva dosare penale pentru abuz de putere, trafic de influență și finanțarea PSRM din mijloace financiare ce provin din afara R. Moldova. Igor Dodon, până acum cel puțin, trebuia să fie anchetat pentru bănuiala de a fi săvârșit aceste crime. Acest lucru nu se întâmplă și nici nu are cum să se întâmple, deoarece nu are cine să facă presiuni pentru instrumentarea acestor dosare. Viorel Morari, care a avut probele și încă le mai are undeva ascunse, a încercat să le tranzacționeze chiar cu bănuitul, chiar cu Dodon. Presa sugerează că procurorul general Stoianoglo ar fi rău intenționat și ar fi cel care îl acoperă pe Dodon. Lucrurile stau exact invers. Dețin informații, dar neverificate încă, că săptămâna trecută, după arestarea lui Viorel Morari, un procuror sau fost procuror a fost reținut în vederea arestării la locul faptei. A fost reținut chiar în biroul lui Stoianoglo. Acesta a venit să facă trafic de influență în favoarea lui Igor Dodon”, a declarat Mocanu.

Potrivit acestuia, procurorul cu pricina a venit să-l determine pe Stoianoglo „la acțiuni care l-ar scoate basma curată pe Dodon”.

„A încercat să-l cheme la patriotism, că americanii întreprind acțiuni împotriva lui Dodon și că lupta geopolitică dintre Rusia și SUA fac ca Dodon să fie ponegrit. Că el trebuie de apărat, chiar dacă a greșit pe undeva. Stoianoglo a chemat doi ofițeri, care l-au reținut pe acel procuror sau fost procuror. La ora actuală, acesta s-ar afla în custodia Poliției”.

Mocanu mai spune că Igor Dodon l-ar vrea pe Viorel Morari fugit din R. Moldova, deoarece acesta poate să-i strice toate planurile de a obține cel de-al doilea mandat de președinte.

„Dodon îl vrea pe Viorel Morari la libertate, iar Viorel Morari vrea în pușcărie. Vă amintiți că judecătorul de la Ciocana a depășit cu aproape o oră pronunțarea deciziei privind prelungirea arestului. În acea oră, Morari reușea să ajungă la graniță și să plece. El nu a vrut să plece, chiar dacă oamenii lui Dodon i-au creat condiții. Morari nu vrea să divulge probele, el vrea să le tranzacționeze. Din păcate, opinia publică este manipulată. Eu nu cred că Stoianoglo va reuși în această luptă. Asta pentru că nu e sprijinit, nu are resurse. În procuratură este un grup de îngeri care luptă împotriva unui alt grup de demoni. În procuratură au loc bătălii crâncene între grupări de demoni. Sper că Stoianoglo va fi cât mai deschis, mai transparent și astfel să aibă sprijinul societății. El nu are sprijinul politicienilor, nu are sprijinul Maiei Sandu și al lui Năstase. Aceștia au plecat ca niște lași și au lăsat sistemul corupt al lui Plahotniuc pe mâini criminale.

Viorel Morari vrea să stea în pușcărie. Avocații săi nu au atacat decizia prin care i-au fost aplicate 20 de zile de arest. Procurorii au contestat decizia primei instanțe și cer 30 de zile de arest. Stoianoglo vrea ca el să stea acolo. Iar oamenii lui Dodon vor să-l scoată pe Viorel Morari, pentru că acesta poate vorbi. Astfel poate să-l aducă și pe Dodon în pușcărie. Deocamdată Viorel Morari nu vorbește. De ce face asta Dodon? (că l-ar vrea liber pe Morari n.r) Pentru că el că nu poate obține sprijinul lui Putin pentru al doilea mandat, dacă nu-și rezolvă aceste probleme. Din acest motiv, Dodon nu dorește nici ca Plahotniuc să revină în R. Moldova și să vorbească”, a conchis Mocanu.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, lasă să se înțeleagă că Mocanu ar avea informații veridice. „Numai oameni bine informați asupra subiectului abordat pot înțelege ce spune Mocanu”, a comentat acesta.

Cei vizați de Mocanu nu au comentat, deocamdată, declarațiile sale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md