20:52:07 10.08.2022
Stiri

Nicolae Negru, despre NEGOCIERILE Maiei Sandu cu Usatîi și CAPCANA în care ar putea pica lidera PAS. „Dacă insistă ca Președinția să fie folosită în interesul partidului său, înseamnă că NU e sincer...”

Actualitate 04.11.2020 09:45 Vizualizări2558 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre NEGOCIERILE Maiei Sandu cu Usatîi și CAPCANA în care ar putea pica lidera PAS. „Dacă insistă ca Președinția să fie folosită în interesul partidului său, înseamnă că NU e sincer...”


Faptul că Maia Sandu, câștigătoarea primului tur al alegerilor prezidențiale, încearcă să caute sprijin pentru turul II, inclusiv în rândul susținătorilor lui Renato Usatîi, este un lucru bun. Totuși, solicitările imperative ale lui Usatîi de a dizolva Parlamentul ar putea fi o capcană, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Dacă Renato Usatîi nu a obținut cele circa 17 la sută din voturi prin fraudă, întâlnirea Maiei Sandu cu liderul „Partidului Nostru” e un semn de respect față de alegătorii care l-au votat, care nu-l mai suportă pe Dodon președinte și își doresc o altă persoană în această funcție. E firesc ca Maia Sandu să le propună să o susțină în turul II. Și e firesc să li se adreseze prin intermediul lui Usatîi”, crede editorialistul nostru.

Potrivit lui Negru, lidera PAS s-a convins că „politică dintr-un turnuleț de fildeș, fără să ții cont de realitate, fără să închei alianțe și să semnezi acorduri cu alte forțe politice, este ineficientă”.

Citește și: VIDEO // Renato Usatîi a fost SUNAT de Maia Sandu. Ce CONDIȚII pune liderul „Partidului Nostru” pentru a o sprijini pe lidera PAS în turul II

„Însă aceasta nu înseamnă că alianțele trebuie încheiate cu orice preț, chiar cu riscul de a-ți pierde propria identitate și autonomie politică”, avertizează sursa citată.

Citește și: Maia Sandu oferă DETALII de la întrevederea cu Renato Usatîi. ÎNȚELEGERILE la care s-a ajuns

Referindu-se la condițiile lui Usatîi puse Maiei Sandu, în schimbul sprijinului în turul II, editorialistul Ziarului NAȚIONAL a precizat că viitorul președinte nu trebuie să facă jocurile în favoarea cuiva, dar să respecte Constituția.

Citește și: Usatîi vrea GARANȚII de la Maia Sandu că Parlamentul va fi dizolvat. „Juriștii PAS trebuie să prezinte soluții cum va fi dizolvat Parlamentul. Dacă R. Moldova scapă de KULIOK, avem nevoie de alt Legislativ”

„Dorința lui Renato Usatîi de a dizolva imediat Parlamentul nu poate fi realizată, oricâți cetățeni ai chema în centrul Chișinăului. Există prevederile Constituției, peste care nu se trece cu forța. Maia Sandu nu se poate angaja în acțiuni de destabilizare a situației politice de dragul lui Renato Usatîi, ca el și oamenii săi să devină deputați. Jocurile politice nu pot fi un scop în sine. Și dacă liderul „Partidului Nostru” pune asemenea condiții, dacă insistă ca Președinția să fie folosită în interesul partidului său, înseamnă că nu e sincer, că joacă teatru în folosul lui Dodon. În acest caz, Maia Sandu trebuie să renunțe la negocierile cu Renato Usatîi și să se adreseze direct alegătorilor”, a conchis Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

29.07.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce România trebui...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md