01:24:46 15.06.2024
Stiri

Ministerul Apărării și Autoritatea Aeronautică Civilă au DECIS să NU închidă, deocamdată, spațiul aerian al R. Moldova, după ce trei rachete RUSEȘTI au pătruns ilegal pe teritoriul nostru. Măsuri suplimentare pentru „diminuarea riscurilor”

Actualitate 10.10.2022 18:14 Vizualizări4035 Autor: Ziarul National
Ministerul Apărării și Autoritatea Aeronautică Civilă au DECIS să NU închidă, deocamdată, spațiul aerian al R. Moldova, după ce trei rachete RUSEȘTI au pătruns ilegal pe teritoriul nostru. Măsuri suplimentare pentru „diminuarea riscurilor”


Spațiul aerian al R. Moldova rămâne deschis pentru aeronavele civile, în contextul în care trei rachete rusești au pătruns ilegal în spațiul aerian al republicii noastre. Decizia a fost luată acum câteva minute de Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Apărării.

„În contextul survolării spațiului aerian al R. Moldova de către trei rachete, Autoritatea Aeronautică Civilă în colaborare cu Ministerul Apărării a convocat în regim de urgență ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian. În cadrul ședinței au fost examinate și evaluate riscurile de siguranță și securitate pentru aeronavele civile ce operează în spațiul aerian național, fiind adoptate o serie de decizii ce vor asigura diminuarea riscurilor la adresa aeronavelor civile ce efectuează zboruri spre și dinspre Aeroportul Internațional Chișinău.

Citește și: Războiul declanșat de Putin în Ucraina a ajuns și pe teritoriul „NEUTRU” al R. Moldova. Trei RACHETE RUSEȘTI au survolat spațiul aerian al republicii noastre în această dimineață

Totodată, reiteram că Autoritatea Aeronautică Civilă ,în comun cu Ministerul Apărării și structurile responsabile din republică, monitorizează atent situația și vor interveni cu noi restricții, dacă va fi cazul”, se arată în mesajul transmis de Autoritatea Aeronautică Civilă.

De menționat că trei rachete de croazieră lansate de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră au tranzitat teritoriul republicii noastre luni dimineață, 10 octombrie, în regiunea satului Cobasna, acolo este situat unul dintre cele mai mari depozite de armament din Europa, dar și municipiul Soroca.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md