09:32:04 22.02.2024
Stiri

Rusia ar putea SISTA integral livrările de gaze în R. Moldova, iar Dodon ÎNVINUIEȘTE guvernarea PAS pentru faptul că „Gazprom” ÎNCALCĂ unilateral contractul: „Dacă rămânem fără gaze, nu o să fie nici electricitate”

Actualitate 17.10.2022 14:37 Vizualizări1957 Autor: Ziarul National
Rusia ar putea SISTA integral livrările de gaze în R. Moldova, iar Dodon ÎNVINUIEȘTE guvernarea PAS pentru faptul că „Gazprom” ÎNCALCĂ unilateral contractul: „Dacă rămânem fără gaze, nu o să fie nici electricitate”


Socialistul Igor Dodon dă vina pe actuala guvernare pentru faptul că „Gazprom” a redus, unilateral, cu 30 la sută livrările de gaze către R. Moldova în luna octombrie. Mai mult, Dodon afirmă că s-ar putea ca rușii să sisteze integral livrările.

Citește și: „Gazprom” ar fi decis REDUCEREA cu 40% a volumului de gaze livrate Transnistriei. Centrala de la Cuciurgan, care asigură 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, NU va mai primi volumele necesare. Precizările lui Ceban

„O să fie foarte greu iarna aceasta. Eu mă tem doar de un singur lucru… Cu toate acțiunile lor, ale lui Spînu, echipei acestea, să nu rămânem noi fără gaz. Pentru că ei provoacă „Gazprom” să sisteze contractul. Dacă rămânem fără gaze, nu o să fie nici electricitate”, a declarat astăzi Dodon.

CITIȚI și R. Moldova va putea cumpăra ENERGIE ELECTRICĂ din România la un preț mai MIC decât cel de pe piață: „România ajută Republica Moldova într-un moment de grea încercare pentru noi”

Deși România asigură deja R. Moldova cu 30 la sută din necesarul de energie electrică la preț preferențial, Dodon spune că toată salvarea ar fi la ruși.

„Nu o să ne ajute frații români… Noi trebuie să menținem contractul cu rușii, trebuie să găsim bani pentru a compensa diferența de tarif la gaz și să trecem de iarna aceasta. Dar cu guvernarea aceasta nu o să fie posibil. Pentru că ei provoacă”, a mai spus socialistul, învinuit în mai multe dosare penale.

Citește și: Federația Rusă ȘANTAJEAZĂ din nou R. Moldova. „Gazprom" reduce cu 30% livrările de gaze, deși CONTRACTUL prevede livrarea a peste 8 000 000 de metri cubi pe zi. A majorat prețul la energie și termocentrala de la Cuciurgan

Amintim că, în luna octombrie, „Gazprom” a redus livrările către R. Moldova cu 30 la sută, încălcând unilateral contractul semnat anul trecut. Rușii au încercat să dea vina pe ucrainenii de la „Naftogaz” pentru reducerea livrărilor, însă aceștia au respins acuzațiile. Mai mult, „Naftogaz” a prezentat dovezi că poate asigura integral tranzitul de gaze de care are nevoie R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md