22:46:59 24.06.2024
Stiri

Rusia ar putea SISTA integral livrările de gaze în R. Moldova, iar Dodon ÎNVINUIEȘTE guvernarea PAS pentru faptul că „Gazprom” ÎNCALCĂ unilateral contractul: „Dacă rămânem fără gaze, nu o să fie nici electricitate”

Actualitate 17.10.2022 14:37 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
Rusia ar putea SISTA integral livrările de gaze în R. Moldova, iar Dodon ÎNVINUIEȘTE guvernarea PAS pentru faptul că „Gazprom” ÎNCALCĂ unilateral contractul: „Dacă rămânem fără gaze, nu o să fie nici electricitate”


Socialistul Igor Dodon dă vina pe actuala guvernare pentru faptul că „Gazprom” a redus, unilateral, cu 30 la sută livrările de gaze către R. Moldova în luna octombrie. Mai mult, Dodon afirmă că s-ar putea ca rușii să sisteze integral livrările.

Citește și: „Gazprom” ar fi decis REDUCEREA cu 40% a volumului de gaze livrate Transnistriei. Centrala de la Cuciurgan, care asigură 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, NU va mai primi volumele necesare. Precizările lui Ceban

„O să fie foarte greu iarna aceasta. Eu mă tem doar de un singur lucru… Cu toate acțiunile lor, ale lui Spînu, echipei acestea, să nu rămânem noi fără gaz. Pentru că ei provoacă „Gazprom” să sisteze contractul. Dacă rămânem fără gaze, nu o să fie nici electricitate”, a declarat astăzi Dodon.

CITIȚI și R. Moldova va putea cumpăra ENERGIE ELECTRICĂ din România la un preț mai MIC decât cel de pe piață: „România ajută Republica Moldova într-un moment de grea încercare pentru noi”

Deși România asigură deja R. Moldova cu 30 la sută din necesarul de energie electrică la preț preferențial, Dodon spune că toată salvarea ar fi la ruși.

„Nu o să ne ajute frații români… Noi trebuie să menținem contractul cu rușii, trebuie să găsim bani pentru a compensa diferența de tarif la gaz și să trecem de iarna aceasta. Dar cu guvernarea aceasta nu o să fie posibil. Pentru că ei provoacă”, a mai spus socialistul, învinuit în mai multe dosare penale.

Citește și: Federația Rusă ȘANTAJEAZĂ din nou R. Moldova. „Gazprom" reduce cu 30% livrările de gaze, deși CONTRACTUL prevede livrarea a peste 8 000 000 de metri cubi pe zi. A majorat prețul la energie și termocentrala de la Cuciurgan

Amintim că, în luna octombrie, „Gazprom” a redus livrările către R. Moldova cu 30 la sută, încălcând unilateral contractul semnat anul trecut. Rușii au încercat să dea vina pe ucrainenii de la „Naftogaz” pentru reducerea livrărilor, însă aceștia au respins acuzațiile. Mai mult, „Naftogaz” a prezentat dovezi că poate asigura integral tranzitul de gaze de care are nevoie R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md