11:36:25 22.07.2024
Stiri

VIDEO // Avocatul lui Filat: „Declarațiile procurorului sunt o MINCIUNĂ CRASĂ”

Politică 09.06.2016 15:30 Vizualizări3094 Autor: Ziarul National
VIDEO // Avocatul lui Filat: „Declarațiile procurorului sunt o MINCIUNĂ CRASĂ”


UPDATE 17.49 // Completul de judecată care examinează dosarul fostului premier Vlad Filat a decis să accepte astăzi o solicitare a avocaților acestuia care se referă la aplicarea excepției de neconstituționalitate pentru unele articole din Codul de Procedură Penală. Potrivit avocatului Igor Popa, este vorba de articole care contravin Constituției, iar acuzarea și apărarea ar trebui să beneficieze de condiții egale privind asigurarea prezenței martorilor în instanța de judecată.

Asupra acestei probleme urmează să se expună Curtea Constituțională, iar după aceea, zice avocatul, să se revină la ședințele de judecată. Totuși, spune Popa, având în vedere comportamentul completului de judecători care examinează cauza lui Vlad Filat, ședințele ar putea fi reluate înainde de verdictul Înaltei Curți.

Întrebat cum comentează afirmațiile procurorei Adriana Bețișor privind refuzul lui Vlad Filat de a face declarații, Igor Popa a spus că „declarațiile procurorului sunt o minciună crasă”. Potrivit lui Popa, Vlad Filat a făcut declarații în faza de urmărire penală, iar acel proces-verbal nu a fost atașat la dosar și le-a sugerat jurnaliștilor să întrebe procurora care este cauza. Popa a mai spus că Vșad Filat va face declarații „atunci când îi vor fi respectate drepturile”.

Magistrații Judecătoriei Buiucani continuă examinarea dosarului liderului PLDM, Vlad Filat, în care fostul premier este cercetat pentru corupție pasivă și trafic de influență.

La fel ca și la ședința precedentă, atunci când a fost audiat fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, în instanță se vor prezenta alți martori ai apărării. Avocatul Igor Popa a declarat anterior că mai mulți martori au fost citați, dar ultimii nu se prezintă. Acesta a solicitat înstanței ca aceștia să fie aduși forțat.

Menționăm că politicianul a fost reținut pe 15 octombrie 2015, fiind cercetat pentru corupere pasivă și trafic de influență. Cel care l-a denunțat, controversatul Ilan Șor, principalul învinuit în dosarul fraudelor bancare, este cercetat în stare de libertate.

Vlad Filat a declarat că acest dosar este unul politic, intentat la comanda lui Vladimir Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md