12:25:43 21.07.2024
Stiri

DOC // Adriana Bețișor, unul dintre procurorii „regimului Plahotniuc”, scapă basma curată. Dosarul penal pornit pe numele fostei șefe adjuncte a Procuraturii Anticorupție a fost CLASAT

Actualitate 19.02.2024 14:21 Vizualizări1999 Autor: Ziarul National
DOC // Adriana Bețișor, unul dintre procurorii „regimului Plahotniuc”, scapă basma curată. Dosarul penal pornit pe numele fostei șefe adjuncte a Procuraturii Anticorupție a fost CLASAT


Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis să claseze dosarul penal pornit pe numele fostei șefe adjuncte a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, considerată unul dintre procurorii „regimului Plahotniuc”.

Potrivit hotărârii semnate de judecătorul Alexandru Negru, decizia a fost luată în baza unei ordonanțe privind refuzul începerii urmăririi penale, care a fost semnată de procurorul Liliana Partole pe 5 septembrie 2020.

Acuzatorul de stat ar fi stabilit „inexistența infracțiunii”.


Amintim că Adriana Bețișor a compărut pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare înaintate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS): corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției.

Potrivit rechizitoriului, faptele ar fi fost comise în anul 2018, atunci când Bețișor activa în calitate de procuror. Aceasta ar fi pretins de la un condamnat 50 000 de euro, pentru ca să recalifice acțiunile comise de acesta, iar ulterior să fie retrase acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău.

De menționat că Ruslan Doboș, fost director financiar adjunct al companiei „Asito”, fusese condamnat de prima instanță la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Citește și: „RĂZBUNAREA” lui Platon? Adriana Bețișor neagă că ar fi luat mită de 50 de mii de euro pentru a scăpa de pușcărie un fost angajat de la „Asito”

Suma de 50 000 de euro ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina lui Doboș. Ulterior, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

CITIȚI și CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii

Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și „onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați.

Citește și: CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii

Adriana Bețișor nu mai activează în organele procuraturii din anul 2019, plecând la puțin timp după ce guvernarea a fost preluată de ACUM-PSRM. Aceasta a negat public toate acuzațiile care i-au fost aduse.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md