17:01:04 08.03.2021
 
Stiri

Unele state NU au acceptat să fie deschise secții de votare pentru alegerile PREZIDENȚIALE din R. Moldova. Câte secții de VOTARE vor fi deschise

Actualitate 23.09.2020 18:12 Vizualizări1611 Autor: Ziarul National
Unele state NU au acceptat să fie deschise secții de votare pentru alegerile PREZIDENȚIALE din R. Moldova. Câte secții de VOTARE vor fi deschise Facebook


Unele state nu au permis, deocamdată, autorităților R. Moldova să deschidă secții de votare pentru alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie curent, a declarat astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea. Totuși, ministrului Țulea a subliniat că vor fi deschise în jur de 200 de secții de votare, conform propunerilor venite din partea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Premierul Ion Chicu i-a solicitat informații ministrului Oleg Țulea, în contextul unor zvonuri privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare: „Să ne prezentați o informație despre disponibilitatea partenerilor pentru deschiderea birourilor electorale. Sunt multe speculații în acest sens. Astăzi am auzit de la un candidat la funcția de președinte că un ambasador al nostru a solicitat deschiderea a 100 de secții de votare într-un stat”.

Citește și: DOC // CEC propune deschiderea a 202 SECȚII de votare peste hotarele R. Moldova. În ce țări ar putea fi deschise cele mai multe secții

Oleg Țulea a precizat că MAEIE este la etapa de definitivare a avizului privind deschiderea secțiilor de vot peste hotare: „Avizul este formulat pe baza informațiilor venite de la misiunile noastre diplomatice. În fiecare aviz s-a luat în calcul participarea la alegerile precedente, dar și estimările misiunilor noastre privind numărul cetățenilor localizați într-un stat sau altul, sau o anumită regiune”.

De asemenea, Oleg Țulea a subliniat că analiza include și acceptul statelor privind deschiderea secțiilor de votare în cadrul misiunilor diplomatice ale R. Moldova, dar și în afara acestora.

„La fel, sunt expuse și riscurile asociate organizării procesului de vot. După ședința Guvernului voi semna avizul și-l voi expedia CEC pentru a se lua decizia privind numărul și locațiile secțiilor de votare deschise peste hotare. Cifrele privind numărul secțiilor de votare, în mare, corespund cu propunerile venite din partea CEC. La aceasta etapă avem lipsa acceptul autorităților din câteva state. Chiar în aceste momente primesc informații actualizate de la aceste state. Toata informația actualizată va fi remisă către CEC”, a conchis Oleg Țulea.

Amintim că CEC a propus deschiderea a 202 secții de votare în 36 de state. Potrivit CEC, cele mai multe secții de votare ar urma să fie deschise în Italia – 45. În Rusia se propune a fi deschise 38 de secții de votare, în SUA – 18, România - 15 secții, Germania - 11 secții, Marea Britanie - 10 secții, Spania 6 secții etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.03.2021 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, șefă de ...

05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md