16:47:01 14.08.2020
 
Stiri

Undă verde pentru asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE. Ion Chicu: „Atât timp cât unii parlamentari se gândesc la electorat, nu la oameni, acești bani NU pot fi primiți la buget”

Actualitate 03.07.2020 14:20 Vizualizări1043 Autor: Ziarul National
Undă verde pentru asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE. Ion Chicu: „Atât timp cât unii parlamentari se gândesc la electorat, nu la oameni, acești bani NU pot fi primiți la buget” Facebook


Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat astăzi demararea negocierilor pentru semnarea unui nou Memorandum de înțelegere cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară în valoare de 100 de milioane de euro.

„Acest ajutor financiar va atenua constrângerile de finanțare externă a R. Moldova, va acoperi necesitățile bugetare, va consolida poziția rezervelor valutare și va sprijini R. Moldova în abordarea vulnerabilităților externe. Această asistenţă din partea UE este complementară resurselor furnizate de alți parteneri de dezvoltare în sprijinul stabilizării economice”, a declarat președintele Comisiei, Igor Vremea.

Potrivit parlamentarului, Memorandumul cuprinde și o listă de condiționalități, care urmează a fi îndeplinite de către R. Moldova pentru debursarea resurselor. „Condiționalitățile se referă la domenii precum managementul finanțelor publice, buna guvernare și lupta împotriva corupției, dezvoltarea mediului de afaceri. Consolidarea relațiilor cu UE și realizarea Acordului de Asociere R. Moldova – UE constituie prioritate pentru politică externă a țării noastre”, a adăugat Vremea.

La rândul său, premierul Ion Chicu salută decizia luată de Comisia politică externă și integrare europeană, însă susține că cele 100 de milioane nu vor putea ajunge în bugetul de stat, deoarece opoziția a boicotat ședințele Parlamentului în care Guvernul urma să-și asume răspunderea.

„Guvernul a agreat condiționalitățile UE pentru obținerea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro. Acești bani vor fi foarte utili pentru susținerea cetățenilor și economiei! Este o problemă, însă. Această sumă este inclusă în proiectul de rectificare a bugetului pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Atât timp cât unii parlamentari se gândesc la electorat, nu la oameni, acești bani nu pot fi primiți la buget. Mizăm foarte mult pe conștiința tuturor deputaților din Parlament. În țară trăiesc oameni, nu electorat”, a precizat Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md