05:12:39 10.07.2020
 
Stiri

Un avocat DEMONSTREAZĂ că funcția de procuror general NU este cea mai importantă pentru a realiza reforma justiției. Un demers al lui Stoianoglo a fost ARUNCAT LA GUNOI de un judecător de la Hâncești

Anticorupție 20.03.2020 21:52 Vizualizări2060 Autor: Ziarul National
Un avocat DEMONSTREAZĂ că funcția de procuror general NU este cea mai importantă pentru a realiza reforma justiției. Un demers al lui Stoianoglo a fost ARUNCAT LA GUNOI de un judecător de la Hâncești


Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a semnat un demers privind suspendarea executării sentinței dectate pe numele unei femei condamnate la 8 ani și șase luni de închisoare, o premieră pentru jurisprudența din R. Moldova, doar că o judecătoare de la Hâncești nici nu a luat în seamă argumentele acestuia. Astfel, femeia condamnată ilegal va intra în greva foamei începând de luni, 23 martie.

„La 6 martie 2020, procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, pentru prima dată în istoria jurisprudenței moldovenești, a semnat demers privind suspendarea executării sentinței de condamnare a Olgăi Punga și a admis revizuirea procesului ei. Demersul procurorului general a fost susținut de Administrația Penitenciarului Rusca, Administrația Națională a Penitenciarelor, procurorul pe caz”, a dezvăluit avocatul Victor Munteanu.

Acesta a menționat că au fost aduse suficiente argumente pentru admiterea demersului de suspendare a sentinței, dar judecătoria Hâncești, în persoana judecătoarei Valentina Suruceanu, a respins demersul.

„L-a respins din motive absurde, care nici nu au fost examinate în cadrul ședinței de judecată. Cu regret, în sistemul judecătoresc din R. Moldova încă mai sunt judecători, care nu realizează că în „spatele” fiecărui dosar (hârtii) mai există și destine (vieți omenești). Păcat...”, a conchis avocatul.

Amintim că Gvernul de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, și-a asumat răspunderea în Parlament pe modificarea unei legi care îi permite premierului să numească procurorul general. În rezultat, Guvernul Sandu a picat. Maia Sandu spunea atunci că ar fi fost viciat concursul de alegere a procurorului general și nu vrea să-și asume numirea unei persoane în care nu ar avea încredere.

„Am promis justiție adevărată atunci când am acceptat să fiu prim-ministru. Acest obiectiv a stat la baza creării și menținerii majorității parlamentare – eliberarea țării din captivitate și construirea unei justiții adevărate, astfel încât R. Moldova să nu mai poată fi acaparată niciodată de hoți. Țara are nevoie de un procuror general onest, corect și curajos și responsabilitatea pentru acest proces ne aparține. Trebuie să ne asumăm schimbarea radicală de care avem nevoie cu toții”, spunea Maia Sandu în Parlament. După acest discurs Guvernul a picat, prin votul dat de PSRM și PD.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md