03:18:48 21.07.2024
Stiri

ULTIMATUMUL pus de Năstase judecătorilor Curții Constituționale: „Fiecare să-și asume PUBLIC opțiunea de vot, fără excepție. În caz contrar, solicit DEMISIA”

Politică 20.08.2019 09:07 Vizualizări3507 Autor: Ziarul National
ULTIMATUMUL pus de Năstase judecătorilor Curții Constituționale: „Fiecare să-și asume PUBLIC opțiunea de vot, fără excepție. În caz contrar, solicit DEMISIA” facebook


Liderul PPDA, Andrei Năstase, crede că toți judecătorii Curții Constituționale, mandatați de Guvern și Parlament, trebuie să-și asume public opțiunea lor de vot pentru președintele Înaltei Curți. Dacă Vladimir Țurcan, Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole (judecătorii desemnați de Guvern și Parlament n.r.) nu vor face acest lucru, atunci ar trebui să demisioneze imediat.

„Ceea ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională este de o gravitate fără margini și riscă să compromită transparența pe care noi, cei din Blocul „ACUM”, am asumat-o în detaliu încă de la înființarea noastră ca bloc electoral și cu atât mai mult în cadrul majorității parlamentare actuale. Votul pentru funcția de președinte al CC a generat în societate o serie întreagă de suspiciuni și speculații și a permis lansarea unor ipoteze, care nu au alte efecte decât compromiterea proiectului de dezoligarhizare a R. Moldova și de eliberare a justiției de orice fel de dependență politică.

Citește și: „O SĂ TREACĂ ȘI ASTA”. Așa a comentat noul președinte al Curții Constituționale nemulțumirile Maiei Sandu și altor exponenți ai Blocului „ACUM”, în legătură cu alegerea sa în fruntea Înaltei Curți

CITIȚI și Maia Sandu, despre votarea lui Vladimir Țurcan în fruntea CC: „Nu putem permite ca procesul de DEZOLIGARHIZARE să se sfârșească cu preluarea controlului de către o altă forță politică. Ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință”

Ca atare, evaluând cu maximă obiectivitate contextul și efectele votului recent încheiat și înțelegând că așteptările societății cu privire la reforma justiției sunt firești și pe deplin îndreptățite, solicit tuturor judecătorilor CC mandatați de către Parlamentul și Guvernul R. Moldova, fără niciun fel de excepție, să-și asume public opțiunea lor de vot pentru președintele Curții Constituționale. În caz contrar, solicit de îndată demisia acestora.

Citește și: Judecătoarea Domnica Manole ar fi înclinat BALANȚA pentru ca Țurcan să ajungă președintele CC

Votul de ieri ascunde, în mod evident, opțiuni formulate în baza unor interese obscure care nu au legătură cu interesul național și cu proiectul prin care ne-am angajat în fața poporului să edificăm statul de drept și să eliberăm justiția din captivitatea politică în care s-a aflat în ultimii ani”, a menționat Năstase.

Citește și: Cine este Vladimir Țurcan, noul președinte al Curții Constituționale: Pensie grasă, casă de milioane și „Lexus” nou, cumpărat cu 10 000 de euro

Citește și: Fostul deputat socialist Vladimir Țurcan devine președinte al Curții Constituționale

Citește și: Sturza: „Monștrii RENASC! PSRM face politica, ACUM face economie”

Citește și: Se ÎNCING spiritele. Un deputat PAS o îndeamnă pe Domnica Manole să DEZVĂLUIE pentru cine a votat la șefia CC

Acesta a mai adăugat că mandatele judecătorilor Curții Constituționale „nu pot fi mai presus de interesul cetățenilor și de dorința lor sinceră de a trăi într-o țară în care justiția se făptuiește independent de factorul politic”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md