Maia Sandu, despre votarea lui Vladimir Țurcan în fruntea CC: „Nu putem permite ca procesul de DEZOLIGARHIZARE să se sfârșească cu preluarea controlului de către o altă forță politică. Ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință”
Premierul Maia Sandu consideră că votul secret prin care socialistul Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale (CC) ar fi fost viciat. De asemenea, deși PAS a votat pentru Vladimir Țurcan, Maia Sandu crede că desemnarea unui exponent al PSRM în fruntea Curții Constituționale „este un lucru grav, care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară”.
Citește și: Cine este Vladimir Țurcan, noul președinte al Curții Constituționale: Pensie grasă, casă de milioane și „Lexus” nou, cumpărat cu 10 000 de euro
Citește și: Fostul deputat socialist Vladimir Țurcan devine președinte al Curții Constituționale
Citește și: Sturza: „Monștrii RENASC! PSRM face politica, ACUM face economie”
„Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință”, a precizat Maia Sandu, fără să spună despre ce consecințe e vorba.
Potrivit premierului, „nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta”.
Secția ATI a Spitalului raional Cimișlia, modernizată: Echipament medical performant și reparații în valoare de 5,8 milioane de lei
DOC // Trei MINIȘTRI din Guvernul Recean au fost EXCLUȘI din Consiliul Suprem de Securitate. Cine face parte din CSS
R. Moldova apelează la energia de URGENȚĂ, care este foarte scumpă. Deficitul total constituie 484 MWh