18:41:30 28.05.2023
Stiri

Procesul de înregistrare a MAN-ului condus de Ceban ar putea fi BLOCAT. Primarul general pune un ULTIMATUM Ambasadei SUA la Chișinău, după ce noua sa formațiune a fost acuzată că ar fi finanțată din surse obscure din Rusia

Actualitate 28.10.2022 12:34 Vizualizări2562 Autor: Ziarul National
Procesul de înregistrare a MAN-ului condus de Ceban ar putea fi BLOCAT. Primarul general pune un ULTIMATUM Ambasadei SUA la Chișinău, după ce noua sa formațiune a fost acuzată că ar fi finanțată din surse obscure din Rusia


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, cere explicații Ambasadei SUA la Chișinău, după ce Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a fost vizată de Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA, în contextul desemnării a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și destabilizări în favoarea Moscovei, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei.

Citește și: Igor Dodon și MAN-ul lui Ion Ceban, finanțați de serviciile speciale RUSEȘTI? Gavrilița: „În „Global Magnitsky Act” sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ILEGAL în timpul campaniilor electorale - Dodon și MAN”

„Am transmis o scrisoare către Ambasada SUA pentru a veni cu precizări în legătură cu comunicatul publicat de Departamentul Trezoreriei al SUA unde se menționează într-o singură frază partidul în formare MAN. Am comunicat îngrijorările personale, dar și ale echipei inițiativei partidului MAN, cu privire la informațiile ce ne vizează, care nu corespund realității și ne aduc un prejudiciu de imagine substanțial. Propoziția ce vizează MAN conține doar afirmații declarative, fiind lipsite de orice probă în acest sens”, a precizat Ion Ceban, liderul MAN, noul său proiect politic după ce a părăsit pe rând comuniști și socialiștii.

Citește și: OFAC // Ce presupun sancțiunile impuse de SUA lui Plahotniuc, Șor, Ceaika sau Grak: Federația Rusă s-a folosit de corupția din R. Moldova pentru a-și promova interesele, iar Șor activează în beneficiul Moscovei. MAN-ul lui Ceban, noua miză a Moscovei

Potrivit lui Ceban, informațiile și declarațiile oficialilor de la Chișinău au denaturat și mai mult acea „menționare nefondată”. Astfel, Ceban vrea dezmințiri din partea Ambasadei SUA.

Citește și: Ion Ceban o AMENINȚĂ cu judecata pe Natalia Gavrilița, după ce prim-ministra a declarat că a fost finanțat de serviciile speciale ale Kremlinului. Primarul general declară RĂZBOI și presei: „Vor să-mi închidă gura”

„Astfel, aceștia au creat un impact negativ major, atât în societatea noastră, cât și peste hotare. Totodată, considerăm că astfel de afirmații pot fi utilizate de guvernare pentru a bloca procesul de înregistrare a partidului MAN și pentru a persecuta și intimida oamenii în procesul de colectare a semnăturilor. În context, ținând cont de interpretarea eronată a mesajului în public, considerăm oportun și am solicitat respectuos, într-un termen rezonabil pe care îl considerăm a fi 10 zile, ca Ambasada SUA să facă precizări de rigoare cu privire la cele două propoziții care vizează MAN în comunicat. În cazul în care sunt dovezi - să fie făcute public sau aceste informații să fie dezmințite”, a punctat Ceban.

Menționăm că OFAC arată că MAN-ul și Ceban ar fi noua miză a Moscovei în R. Moldova, după ce vechii politicieni proruși au eșuat la Chișinău.

„Deși eforturile sale de influențare a alegerilor din 2020 și 2021 din Republica Moldova au eșuat, Kremlinul își continuă eforturile pentru a readuce la putere un guvern prorus. Recunoscând pierderea sprijinului popular pentru vechea elită politică prorusă din R. Moldova, echipa lui Gudilin (specialist în tehnologii politice și fost ofițer al FSB) a oferit sprijin unui grup politic de opoziție, Mișcarea Alternativa Națională (MAN). Aceste eforturi de influențare sunt strâns coordonate cu utilizarea de către Moscova a resurselor energetice ca armă politică împotriva Guvernului Republicii Moldova. Ca parte a încercărilor sale de a submina Guvernul, echipa lui Gudilin a planificat angajarea unei echipe permanente pentru a posta comentarii pe rețelele de socializare și transmisiuni online. Gudilin a cooperat cu un administrator al Internet Research Agency, care face obiectul sancțiunilor SUA, pentru a înființa această fabrică de troli”, se arată în documentul SUA prin care au fost impuse sancțiuni mai multor persoane și entități din R. Moldova și Federația Rusă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md