17:34:33 19.05.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Ivan Ceban a primit verde de la Moscova să intre în etapa a doua a proiectului său politic. Îi adresez o PROVOCARE lui Ceban, dacă vrea să demonstreze că s-a rupt de Moscova”

Actualitate 22.12.2022 11:58 Vizualizări3676 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Ivan Ceban a primit verde de la Moscova să intre în etapa a doua a proiectului său politic. Îi adresez o PROVOCARE lui Ceban, dacă vrea să demonstreze că s-a rupt de Moscova”


„Ivan Ceban a primit verde de la Moscova să intre în etapa a doua a proiectului său politic și anume construirea așa-zisei „alternative la guvernare” printr-un proiect politic social-democrat de stânga europeană. Oricât ar pedala Ceban pe mesaje proeuropene, el nu poate fi credibil. Niciodată un politician apropiat Kremlinului nu a plecat din brațele ruse pentru a se arunca în brațele Vestului. Frica de șantaj, frica de „a sări de la balcon” este mult prea mare”, a declarat comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc, cu referire la Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a „proeuropeanului” Ion Ceban.

Cristian Hrițuc spunea încă acum un an ce intenționează să facă Ion Ceban.

„Ce am spus acum un an de zile în analiza de la aceea vreme este valabil și azi: După ultimele rânduri de alegeri, prezidențiale și parlamentare, am putut vedea că tehnicile ruse nu au mai funcționat. Discursul agresiv, spaima „jandarmului român”, promovarea fricii privind pericolul românesc nu au mai funcționat. Stânga radicală a eșuat. Moldovenii nu mai funcționează la acei stimuli. „Oricât s-a chinuit Dodon să promoveze ura și să creeze clivajul între rusofoni și români, nu a obținut rezultatul scontat. A pierdut. Toate acțiunile de campanie ale PSRM au creat nervozitate și au sporit neîncrederea chiar în segmentul de electorat al socialiștilor. Eșecul lui Dodon și PSRM la ultimele alegeri au silit Federația Rusă să-și mute pionii de la stânga stalinistă, îmbătrânită și decredibilizată, către centru și chiar centru-dreapta.

Citește și: FOTO // Omul lui Dodon a devenit peste noapte PROEUROPEAN și îi învață și pe reprezentanții partidelor de dreapta cât de importantă e integrarea în UE. Cine face parte din echipa MAN a lui Ion Ceban și cine va fi candidatul la PREZIDENȚIALE

După ce ai primit consultanți FSB, după ce ai primit bani de la Kremlin, nu poți să fii credibil când zici că doctrina Partidului MAN este social-democrată de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine”, a scris Hrițuc pe Facebook.

Totodată, sursa citată menționează că Ceban ar fi acționat foarte bine în procesul său de „spălare” și de „adormire” a electoratului.

„Nu s-a grăbit, a făcut vizite în România, a dat câteva mesaje de genul celui privind limba română, a criticat timid Moscova, dar asta nu înseamnă că a plecat din brațele lui Putin. Este doar o altă strategie abordată de Moscova și adaptată contextului actual”.

Cristian Hrițuc îi adresează o provocarea „proeuropeanului” Ion Ceban, care pentru semnarea unui pact similar celui de la Snagov.

„Îi adresez o provocare lui Ceban dacă vrea să demonstreze că s-a rupt de Moscova:

- să spună câți bani a luat Dodon de la Plahontiuc pentru trădarea lui Voronin și votul pentru alegerea președintelui de către Parlament;

- câți bani a luat PSRM de-a lungul timpului de la Moscova;

- ce carduri cadou au primit deputații PSRM când s-au urcat și au plecat cu toții la Moscova, iar Ceban era încă membru PSRM;

- ce strategie i-au oferit consultanții FSB în campania din alegerile locale, mai crede în mesajele de tip „jandarmul român”?

- ce l-a determinat să renunțe la sprijinul Moscovei?

Sunt întrebări retorice, nu va răspunde la ele. Știm cu toții asta. Cum la fel de bine știm că Ivan Ceban este un cameleon, care are inteligența necesară să își schimbe culoarea politică pentru interesul său și al curatorilor săi”, a conchis Cristian Hrițuc.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md