14:31:19 19.05.2024
Stiri

MAN-ul lui Ion Ceban ar putea DISTRUGE partidul lui Dodon și Batrîncea. PSRM se așteaptă la ce-i mai rău, dar ezită să-l supere prea tare pe edilul capitalei: „O să ieșim cu o declarație publică… Unii vin cu ȘANTAJ, alții cu bani”

Actualitate 21.12.2022 12:59 Vizualizări3338 Autor: Ziarul National
MAN-ul lui Ion Ceban ar putea DISTRUGE partidul lui Dodon și Batrîncea. PSRM se așteaptă la ce-i mai rău, dar ezită să-l supere prea tare pe edilul capitalei: „O să ieșim cu o declarație publică… Unii vin cu ȘANTAJ, alții cu bani”


Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, pare să se fi resemnat în privința faptului că mai mulți colegi de-ai săi vor sări în barca liderului Mișcării Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban. Socialistul a ezitat să vină cu acuzații grave la adresa lui Ion Ceban, în pofida faptului că deputatul Gaik Vartanean a slăbit fracțiunea socialiștilor din Parlament și a făcut saltul la MAN.

Vlad Batrîncea, cel mai apropiat om al lui Igor Dodon, susține că PSRM va veni cu o reacție „corectă și concretă” vizavi de eventualele plecări.

„Nu o să comentez acum congresul MAN de astăzi. O să urmărim acest proces miercuri, iar pentru joi am convocat Consiliul Republican al PSRM. O să ieșim cu o declarație publică, o să ieșim cu reacții corecte, concrete. O să ne expunem foarte clar pe marginea unor tentative… Noi avem deja asemenea experiențe”, a declarat Batrîncea, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Întrebat dacă Ion Ceban este cel care „cumpără” deputații PSRM, Batrîncea a fost foarte precaut în a aduce învinuiri.

„Vreau să vă informez că am trăit cel mai dificil an în istoria partidului. Am trecut peste diferite încercări. Jumătate dintre deputații noștri sunt supuși urmării penale, există presiuni enorme, există șantaj, există șantaj în privința membrilor familiilor deputaților. Există tentative de a scoate deputații noștri din fracțiunea parlamentară, există atâtea cazuri și fenomene nocive… Toate aceste lucruri le vom aborda public la momentul oportun. Unii au încercat să vină cu șantaj, alții cu bani, cineva încearcă să vină cu alte jocuri…

Dar noi am reușit să menținem echipa, cu excepția unui deputat (Gaik Vartanean n.r.). Au fost diferite tentative din partea diferitor forțe politice. Și partidul de guvernare a venit cu presiuni și șantaj în dorința de a distruge PSRM, dar sunt și alți actori politici… La momentul oportun vom declara despre asta”, a mai spus Batrîncea.

De menționat că astăzi are loc congresul de constituire a MAN-ului. Acesta va avea loc cu ușile închise în această seară.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md