00:49:11 26.06.2024
Stiri

Ion Ceban o AMENINȚĂ cu judecata pe Natalia Gavrilița, după ce prim-ministra a declarat că a fost finanțat de serviciile speciale ale Kremlinului. Primarul general declară RĂZBOI și presei: „Vor să-mi închidă gura”

Actualitate 27.10.2022 09:29 Vizualizări2533 Autor: Ziarul National
Ion Ceban o AMENINȚĂ cu judecata pe Natalia Gavrilița, după ce prim-ministra a declarat că a fost finanțat de serviciile speciale ale Kremlinului. Primarul general declară RĂZBOI și presei: „Vor să-mi închidă gura”


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, susține că prim-ministra Natalia Gavrilița ar fi făcut declarații mincinoase la adresa sa, precum că ar fi fost finanțat din surse obscure din Federația Rusă. Mai mult, liderul Mișcării Alternativa Națională (MAN), entitate menționată într-un raport SUA, o amenință cu judecata pe Natalia Gavrilița pentru declarații calomnioase.

„Am văzut declarațiile interpretate de ieri care sunt neadevărate și au mai fost și preluate și înflorite de către cei din PAS. În ultima perioadă, tot mai des sunt împrăștiate intenționat informații mincinoase și calomnioase de către guvernare la adresa mea. Vor să îmi închidă gura”, a scris Ion Ceban în limba rusă pe Telegram.

Astfel, Ceban anunță că va angaja o echipă de juriști ca să-i pedepsească pe cei care îl calomniază, inclusiv jurnaliștii care au preluat declarațiile Nataliei Gavrilița.

„De astăzi vom căuta oficial servicii juridice pentru a-i ataca în instanța de judecată pe cei de la guvernare și media care distribuie mesajele false cu scop de denigrare a imaginii mele, colegilor, dar și a primăriei. Mint cu nemiluita, plus mai cheltuiesc bani enormi ca să fie promovate aceste mesaje false”, a conchis Ceban.

Amintim că Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a desemnat 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei. În listă sunt Vlad Plahontiuc, Ilan Șor și soția acestuia Jasmin, Partidul „Șor”, iar raportul face referire de asemenea la Igor Dodon și Mișcarea Alternativă Națională a lui Ion Ceban.

„Cetățenilor R. Moldova li s-a făcut dreptate. Tocmai a fost anunțată lista a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și interferență în alegeri, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei, constatate de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane. Aceasta deschide calea ca oligarhii corupți să ajungă în instanțele de judecată, ca averile lor să fie confiscate și întoarse cetățenilor păgubiți. În acea listă îi regăsim pe Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Primul responsabil de corupție în proporții deosebit de mari. Al doilea este complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Federației Ruse. Pe lista persoanelor sancționate sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale - ajutor care de fapt fură votul oferit al cetățenilor, Igor Dodon și Mișcarea de Alternativă Națională”, a precizat Gavrilița ieri, în cadrul unui briefing de presă.

Raportul OFAC îi leagă pe Dodon și MAN-ul lui Ceban de persoane cu legături strânse în FSB-ul rusesc.

„Deși eforturile sale de influențare a alegerilor din 2020 și 2021 din Republica Moldova au eșuat, Kremlinul își continuă eforturile pentru a readuce la putere un guvern prorus. Recunoscând pierderea sprijinului popular pentru vechea elită politică pro-rusă din Moldova, echipa lui Gudilin a oferit sprijin unui grup politic de opoziție, Mișcarea Alternativa Națională (MAN). Aceste eforturi de influențare sunt strâns coordonate cu utilizarea de către Moscova a resurselor energetice ca armă politică împotriva Guvernului Republicii Moldova. Ca parte a încercărilor sale de a submina Guvernul, echipa lui Gudilin a planificat angajarea unei echipe permanente pentru a posta comentarii pe rețelele de socializare și transmisiuni online. Gudilin a cooperat cu un administrator al Internet Research Agency, care face obiectul sancțiunilor SUA, pentru a înființa această fabrică de troli”, cităm din documentul Oficiului pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei americane.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md