15:01:23 29.02.2020
 
Stiri

REACȚIA deputatului Petru Jardan, care a rămas fără imunitate parlamentară

Anticorupție 20.09.2019 15:12 Vizualizări2039 Autor: Ziarul National


REACȚIA deputatului Petru Jardan, care a rămas fără imunitate parlamentară Facebook

Deputatul Partidului „ȘOR”, Petru Jardan, rămas astăzi fără imunitate parlamentară, susține că actualmente se află într-o deplasare peste hotare și nu are de gând să se ascundă de organele de drept. Acesta afirmă că va reveni în R. Moldova pe 24 septembrie.

„Fiind într-o deplasare peste hotare din motive personale, am transmis o cerere președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, prin care am motivat imposibilitatea prezentării la ședința de astăzi și am solicitat să fie numită ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, unde urmează să fie examinată cererea procurorului, în orice zi începând cu data de 24 septembrie”, a comunicat Jardan pe Facebook.

Acesta spune că regretă faptul că nu s-a ținut cont de cererea sa și că a fost acceptată astăzi cererea procurorului general interimar de ridicare a imunității sale.

„Toate acestea se întâmplă în lipsa mea și fără a-mi oferi posibilitatea să-mi expun poziția atât în cadrul comisiei, cât și în plenul Legislativului, iar astfel se încalcă grav procedurile și drepturile prevăzute de Constituție. Confirm încă o dată pe această cale că voi reveni în republică pe 24 septembrie și sunt dispus să mă prezint la organele de urmările penală pentru înfăptuirea tuturor măsurilor ce se impun”, a conchis Jardan, care se află în România.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat astăzi în Parlament că s-au acumulat „probe concludente”, potrivit cărora Jardan ar fi acționat, în anul 2013, în interesul „unui grup criminal” condus de Ilan Șor, pentru a prelua activele Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit lui Robu, Jardan a părăsit intenționat R. Moldova, pentru a se eschiva de la organul de urmărire penală și „încercă să nimicească probele care urmează a fi acumulate”, dar și să scape de bunurile provenite din surse infracționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Vlad 20.09.2019 15:41

Aha, ca sa reuseasca sa ascund/distruga toate probele

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md