20:11:17 17.06.2024
Stiri

Guvernul României a APROBAT acordarea unui ajutor financiar de 100 de MILIOANE de euro R. Moldova

Actualitate 19.01.2022 15:45 Vizualizări12630 Autor: Ziarul National
Guvernul României a APROBAT acordarea unui ajutor financiar de 100 de MILIOANE de euro R. Moldova


UPDATE // Guvernul de la Chișinău anunță că memorandumul pentru negocierea și semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat R. Moldova „setează un șir de alte obiective, precum promovarea procesului de reforme în spirit european, dar și creșterea rezilienței Republicii Moldova la factorii destabilizatori”.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a transmis un mesaj de mulțumire României pentru această susținere.Guvernul României a aprobat astăzi, 19 ianuarie 2022, memorandumul pentru negocierea și semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat R. Moldova.

Potrivit Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), prin intermediul acestui Acord, Guvernul României își propune să intensifice cooperarea între România și R. Moldova, în vederea dezvoltării unui parteneriat strategic bilateral.

Citește și: Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița au bătut în cuie ședința COMUNĂ a celor două GUVERNE: „Există deschidere și un climat de încredere fără precedent. Dorim să încheiem un nou ACORD de alocare a asistenței financiare nerambursabile”

De asemenea, racordarea R. Moldova la Uniunea Europeană prin intermediul României, promovarea procesului de reforme în spirit european, susținerea procesului de integrare europeană și creșterea rezilienței R. Moldova la factorii destabilizatori reprezintă principalele obiective ale adoptării memorandumului pentru aprobarea negocierii și semnarea acordului între Guvernul României și Guvernul R. Moldova.

„Practic, prin acest Memorandum, la nivelul Guvernului se asigură funcționarea mecanismelor pentru un nou acord, în baza căruia România va continua să acorde asistență tehnică și financiară către R. Moldova, pentru a sprijini parcursul său european”, a anunțat premierul României, Nicolae Ciucă, în cadrul ședinței Guvernului de la București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md