23:10:09 06.12.2022
Stiri

VIDEO // Guvernul României a aprobat un AJUTOR NERAMBURSABIL de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Actualitate 25.03.2022 13:11 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
VIDEO // Guvernul României a aprobat un AJUTOR NERAMBURSABIL de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova


Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat, vineri, în şedinţa de Guvern, că va fi aprobat acordul privind acordarea ajutorului nerambursabil de 100 de milioane de lei, pentru Republica Moldova.

„Guvernul României va aproba acordul privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro convenit cu Executivul de la Chişinău, principalul element pe care România îl oferă pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova”, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de vineri a Cabinetului de Miniștri.

Citește și: VIDEO // Prima garnitură de tren cu PĂCURĂ gratuită din România a ajuns la Chișinău. Ambasadorul Daniel Ioniță: „Păcura are ca destinație termocentralele din R. Moldova și va asigura energie electrică - 5 000 de tone, adică 3,5 milioane de euro”


Nicolae Ciucă a spus că Acordul este principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă.

Citește și: Procesul de interconectare energetică a R. Moldova cu România, subiect de discuție între premierii de la Chișinău și București


„Astăzi, în şedinţa de Guvern, vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care ţara noastră l-a stabilit în şedinţa comună din luna februarie pe care am avut-o la Chişinău cu Guvernul Republicii Moldova şi, astfel, acel ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova. Acordul reprezintă principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă şi, desigur, de realizarea a reformelor şi sprijinul pe care noi îl acordăm pentru parcursul european al Republicii Moldova", a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: VIDEO // Opt camioane cu 55 de tone de produse alimentare și de primă necesitate, trimise de România în R. Moldova pentru a ne ajuta în gestionarea crizei refugiaților: „Ca de fiecare dată când ne este mai greu, frații noștri ne vin în ajutor”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md