06:48:09 02.10.2023
Stiri

Curtea de Apel Chișinău a RESPINS 14 cereri formulate de avocații lui Ilan Șor. În procesul liderului Partidului „ȘOR” a apărut și controversatul Veaceslav Platon, cu cererea de a fi recunoscut în calitate de parte vătămată

Actualitate 19.10.2022 18:40 Vizualizări1798 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel Chișinău a RESPINS 14 cereri formulate de avocații lui Ilan Șor. În procesul liderului Partidului „ȘOR” a apărut și controversatul Veaceslav Platon, cu cererea de a fi recunoscut în calitate de parte vătămată


Avocații lui Ilan Șor au înaintat 16 cereri, dintre care o cerere de ridicare a excepției de neconstituționalitate, precum și două cereri de numire a expertizelor suplimentare în dosarul privind frauda bancară, însă Curtea de Apel Chișinău a respins 14 dintre acestea.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, instanța a examinat în detaliu fiecare cerere a părții apărării și, ca rezultat, la ședința de astăzi, 19 octombrie, Colegiul a dispus respingerea a 14 cereri ca fiind nefondate.

Citește și: Prima întâlnire a avocaților din R. Moldova ai lui Ilan Șor cu cei din SUA, care urmează să-l reprezinte pe liderul Partidului „ȘOR” în instanță. Aceștia au pus la punct strategia de apărare

Totodată, instanța urmează să examineze si să se pronunțe asupra celorlalte solicitări la următoarea ședință.

La fel, în cadrul ședinței de astăzi a fost prezent și avocatul Ion Crețu, reprezentând interesele lui Veaceslav Platon. Ultimul a înaintat o cerere la Colegiului penal prin care a solicitat recunoașterea sa în calitate de parte vătămată în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor.

Instanța a dispus în acest caz restituirea cererii pentru a fi tradusă în limba de română, așa cum prevede legislația.

Amintim că, în iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare într-un penitenciar cu regim semiînchis. Acesta a fost găsit vinovat de „cauzarea de daune materiale în proporţii mari proprietarului prin înşelăciune sau abuz de încredere, dacă fapta nu constituie o însuşire” în dosarul legat de frauda bancară din R. Moldova.

Procurorii spuneau că Șor ar fi prejudiciat Banca de Economii cu cinci miliarde de lei. Șor a pledat nevinovat și a atacat decizia în instanța superioară. De mai bine de cinci ani procesul bate pasul pe loc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md