19:52:35 17.06.2024
Stiri

Ultimul ORDIN dat de controversatul Ilan Șor. Termenul-LIMITĂ e luna aprilie

Sport 12.02.2016 14:27 Vizualizări3561 Autor: Ziarul National
Ultimul ORDIN dat de controversatul Ilan Șor. Termenul-LIMITĂ e luna aprilie


Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, principalul bănuit în furtul „miliardului” din sistemul bancar al R. Moldova, a dat startul pregătirilor pentru Spartachiada orheiană și a dispus construcţia unui teren sportiv de ultimă generaţie în Orhei.

Potrivit serviciului său de presă, noul teren sportiv pentru minifotbal va fi construit în Orhei în ajunul Spartachiadei orăşeneşti, ediția 2016. Ilan Şor a cerut începerea urgentă a lucrărilor şi finalizarea acestora până în luna aprilie curent.

Stadionul va fi amplasat pe teritoriul Liceului sportiv „Alecu Russo” din Orhei şi va avea o suprafață totală de peste 1 000 de metri pătrați.

Potrivit caietului de sarcini, terenul va fi construit după o tehnologie germană, conformă standardelor internaţionale, iar materialele utilizate vor fi de calitate superioară. Acesta va fi acoperit cu gazon sintetic şi va fi dotat cu un sistem de iluminare nocturnă, astfel încât antrenamentele să poată avea loc chiar şi pe timp de noapte.

Pregătirile pentru Spartachiadă însă nu se opresc doar la construcţia terenului de minifotbal. Alte două obiecte sportive moderne vor apărea până la eveniment, iar mai multe săli sportive din instituţiile de învăţământ din oraş vor fi reamenajate.

Chiar dacă este principalul bănuit în furtul din sistemul bancar, Ilan Șor nu a stat nicio zi în detenție. Controversatul primar de Orhei, Ilan Șor, ar fi cedat Aeroportul Internațional Chișinău pentru a-și „cumpăra” astfel libertatea în dosarul privind furtul din sistemul bancar al R. Moldova. „Se vorbește că Șor a cedat Aeroportul în favoarea unor persoane de la Partidul Democrat pentru a-și salva pielea”, a declarat, recent, în cadrul unei emisiuni televizate, ex-premierul Valeriu Streleț.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md