03:10:44 25.07.2024
Stiri

Prima întâlnire a avocaților din R. Moldova ai lui Ilan Șor cu cei din SUA, care urmează să-l reprezinte pe liderul Partidului „ȘOR” în instanță. Aceștia au pus la punct strategia de apărare

Actualitate 17.10.2022 16:11 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
Prima întâlnire a avocaților din R. Moldova ai lui Ilan Șor cu cei din SUA, care urmează să-l reprezinte pe liderul Partidului „ȘOR” în instanță. Aceștia au pus la punct strategia de apărare


Avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco și Denis Calaida, au avut prima întâlnire cu avocații de la renumita firmă de avocatură Dechert LLP din SUA, care urmează să-l reprezinte pe liderul Partidului „ȘOR” în dosarul privind fraudă bancară.

„Am încheiat un contract de colaborare cu reprezentanții companiei americane, în ceea ce privește cauza penală care îl vizează pe Ilan Șor. Prima întâlnire a fost una fructuoasă. În cadrul acesteia, am discutat inclusiv despre strategia de apărare, ale cărei prevederi vor fi aplicate atât în SUA, în Marea Britanie, cât și în R. Moldova”, a declarat avocatul Aureliu Colenco, citat de un comunicat de presă al formațiunii conduse de Șor.

Ilan Șor a apelat la faimoasă casă de avocatură din SUA, Dechert LLP, ca să-l reprezinte în dosarul privind fraudă bancară. Mai exact, liderul Partidului „ȘOR” va fi reprezentat de fostul procuror de rang înalt al Departamentului de Justiție al SUA, Roger Anson Burlingame, și de profesorul adjunct de drept, care are peste 30 de ani de experiență în soluționarea litigiilor internaționale, Arif Hyder Ali.

„Casa de avocatură din SUA a depus deja demersuri în instanța moldovenească, exprimând îngrijorări cu privire la posibilele încălcări ale drepturilor lui Ilan Șor în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului și a altor tratate internaționale la care Moldova este parte”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată menționează că Ilan Șor este gata „să-și apere nevinovăția” în fața instanțelor internaționale, unde poate fi garantată o audiere corectă și imparțială. De asemenea, el i-a atenționat pe „cei care au admis încălcări și care continuă să execute instrucțiuni politice”, că acțiunile lor vor fi trase la răspundere de revizuirile juridice internaționale și de standardele judiciare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md