23:16:14 24.06.2024
Stiri

Controversatul Ilan Șor rămâne ACASĂ. Procurorii ridică din umeri și spun că NU AU CE FACE

Politică 18.08.2016 14:45 Vizualizări3239 Autor: Ziarul National
Controversatul Ilan Șor rămâne ACASĂ. Procurorii ridică din umeri și spun că NU AU CE FACE


UPDATE 16.06. Avocații lui Ilan Șor spun că nu sunt de acord cu decizia judecătorilor și o vor ataca la Curtea de Apel. Apărătorii lui Șor afirmă că au prezentat în instanță semnăturile a 17 mii de cetățeni care solicită ca inculpatul să fie lăsat în libertate, că e nevinovat. Aceștia au mai adăugat că procurorii nu au prezentat dovezi noi care ar justifica menținerea în arest la domiciliu. Avocații au mai spus că printre semnatarii petiției privind eliberarea lui Șor nu sunt personalități notorii, așa cum a fost în cazul lui Vlad Filat.

Atunci, apărătorii lui Filat au prezentat garanțiile deputaților din Parlament, inclusiv ale unor personalități precum Eugen Doga, Nicolae Botgros sau Sandu Grecu, dar judecătorii nu au acceptat ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

UPDATE 16.01. „Judecătorii au decis ca Ilan Șor să rămână în continuare în arest, dar acest arest va fi la domiciliu. Noi am cerut o măsură cu arest preventiv, dar judecătorii nu au admis solicitarea noastră. Suntem obligați să ne conformăm acestei decizii. Nu vom contesta acestă decizie, deoarece nu avem temeiuri să o atacăm la Curtea de Apel. Nu sunt circumstanțe noi ca să cerem arestul preventiv”, a spus procurorul Andrei Băieșu.

UPDATE 15.55. Judecătorii l-au invitat în sală pe Ilan Șor, pentru ca să-i aducă la cunoștință decizia. În sală nu au fost lăsați să intre jurnaliștii. Bodyguarzii lui Șor le-au interzis acestora accesul în sală, acolo unde era pronunțată decizia. Jurnaliștii au apelat la poliție, dar fără succes.

UPDATE 15.30. Ședința a durat în jur de 10 minute, iar Ilan Șor așteaptă verdictul judecătorilor.

UPDATE 15.18. Au trecut deja 20 de minute de când Șor așteaptă să intre în sala de judecată. Acesta pare calm și chiar face unele glume cu avocații săi.UPDATE 15.08. Pieptănat și îngrijit, așa a venit Ilan Șor la Judecătoria Buiucani. Acesta, care este apărat de cel puțin cinci bodyguarzi, așteaptă să fie chemat în sala de judecată.

Magistrații Judecătoriei Buiucani urmează să examineze astăzi, începând cu ora 15.00, solicitarea procurorilor privind plasarea în arest, pentru următoarele 30 de zile, a controversatului om de afaceri, principalul învinuit în delapidările din sistemul bancar din Moldova, Ilan Șor.

Amintim că primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost eliberat pe 5 august din arest printr-o decizie a judecătorilor Curții de Apel Chișinău și plasat în arest la domiciliu.

Șor a prezentat atunci în instanță certificate ale medicilor care ar atesta că starea sa de sănătate nu este prea bună.

Ilan Șor a fost reținut acum două luni și este acuzat de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, pe timpul când conducea Banca de Economii. În alt dosar, Șor este principalul învinuit de fraudele din sistemul bancar.

Menționăm că Șor a recunoscut anterior public că a delapidat miliardele din Banca de Economii și că o parte din bani i-a dat mită fostului premier Vlad Filat. Cel care ar fi luat mită a fost condamnat la nouă ani de închisoare de prima instanță, iar cel care ar fi fraudat sistemul bancar s-a ales, deocamdată, cu arest la domiciliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md