22:22:10 17.06.2024
Stiri

Ilan Șor va cere Procuraturii Generale să verifice activitatea directorului executiv CALM: „Organele competente să investigheze cum gestionează cotizațiile”

Politică 15.08.2017 13:00 Vizualizări2445 Autor: Ziarul National
Ilan Șor va cere Procuraturii Generale să verifice activitatea directorului executiv CALM: „Organele competente să investigheze cum gestionează cotizațiile” facebook


Ilan Șor susține că directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, are reacții de „politician de opoziție” atunci când spune că primarul municipiului Orhei are mari probleme cu justiția, iar pentru a scăpa basma curată este folosit în calitate de „unealtă” pentru a distruge organizația din care fac parte peste 800 de primării din R. Moldova.

„Reacția nervoasă a directorului executiv al CALM, Viorel Furdui, față de retragerea municipiului Orhei din această organizație, nu face decât să confirme atât concluziile noastre privind conducerea CALM, cât și corectitudinea deciziei pe care am anunțat-o. Este reacția unui politician de opoziție, nu a conducătorului unei organizații publice, care reunește reprezentanți ai autorităților locale cu viziuni politice diferite”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Acesta îl întreabă pe Furdui de ce nu s-a arătat deranjat de „problemele cu justiția” până acum. „Până a fi anunțată decizia Consiliului Municipal Orhei de a se retrage din CALM, domnul Furdui nu s-a arătat niciodată deranjat de „problemele cu justiţia” ale primarului Ilan Şor. Iar acum, dintr-odată, și-a amintit!”.

În continuare, Ilan Șor spune că autoritățile locale trebuie să fie implicate în permanență, de zi cu zi, în activități spre beneficiul electoratului, activități care să contribuie la dezvoltarea localităților și regiunilor lor.

„Iar direcția lor de acțiune politică trebuie să fie stabilită în funcție de preferințele lor, nu cele ale lui Furdui. O poate face și Furdui – alăturându-se unui partid sau creându-și partidul propriu. Ar fi corect și echitabil. Dar cine în acest caz ar fi interesat de el? Și cine i-ar plăti un salariu atât de mare? Unde și-ar angaja numeroasele rude? Conștientizând toate acestea, Furdui continuă să folosească CALM în calitate de trambulină spre politica mare. Nici eu, nici consilierii municipali din Orhei, și nici locuitorii orașului nu avem nicio dorință să participăm la construirea carierei politice a lui Viorel Furdui”, subliniază primarul de Orhei.

Pe finalul intervenție sale, Ilan Șor spune că va sesiza Procuratura Generală. „În cel mai scurt timp, Consiliul Municipal Orhei va face un demers către Procuratura Generală şi alte organe competente pentru a investiga cum directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, gestionează mijloacele financiare colectate drept cotizaţii din partea primăriilor locale”, a conchis sursa citată.

Amintim că, după ce Consiliul Municipal Orhei a anunțat că se retrage din CALM, Viorel Furdui a explicat de ce Ilan Șor ar face acest lucru. „Decizia Consiliului orășenesc Orhei și declarațiile lui Șor fac parte dintr-un plan de a discredita și neutraliza CALM. Deja e vorba de folosirea unor metode și mai murdare și descalificante – prin impunerea unor primari cu probleme în justiție și de imagine în societate de a lansa declarații defăimătoare față de CALM și conducerea sa, precum și de a ieși din CALM, provocând astfel destrămarea sa și probabil crearea unor organizații alternative docile”, a spus Furdui.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md