08:06:14 24.05.2024
Stiri

Andrian Candu, RESPINS de către CEC: Deputatul NU poate candida la funcția de șef al statului. „De astăzi se fraudează alegerile în R. Moldova”

Actualitate 18.09.2020 17:18 Vizualizări2333 Autor: Ziarul National
Andrian Candu, RESPINS de către CEC: Deputatul NU poate candida la funcția de șef al statului. „De astăzi se fraudează alegerile în R. Moldova”


Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins astăzi, cu cinci voturi pro, cererea liderului Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, de a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de șef al statului.

Autoritatea electorală a invocat probleme în listele cu semnături prezentate pentru susținerea candidatului „Pro Moldova”, printre care indicarea unor acte expirate, nume greșite sau 70 de persoane decedate care ar fi semnat pentru Andrian Candu. Astfel, în unele raioane nu există numărul necesar de semnături valide, fiind necesare încă 218.

La începutul ședinței de astăzi, Andrian Candu a cerut revocarea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, raportor al chestiunii privind înregistrarea sa în cursa electorală, pe motiv că acesta ar fi părtinitor, neobiectiv și ar asculta „doar de șeful său, Igor Dodon”, însă solicitarea nu a fost susținută.

„De astăzi de fraudează alegerile în R. Moldova”, s-a arătat Andrian Candu nemulțumit imediat după votul de la CEC.

Membrul CEC Sergiu Gurduza nu a participat la vot, afirmând că dânsul a votat împotriva listei aprobate anterior de CEC cu privire la partidele care pot participa la alegerile prezidențiale din acest an. Gurduza crede că, potrivit Codului Electoral, „Pro Moldova” nu are dreptul să participe la acest scrutin, întrucât formațiunea a fost înregistrată oficial după ce Parlamentul a anunțat data alegerilor prezidențiale.

Andrian Candu a declarat în fața susținătorilor săi veniți să protesteze astăzi la CEC că „Pro Moldova” va ataca în judecată decizia autorității electorale centrale de a nu-l înregistra în cursa electorală.

Menționăm că, până în prezent, CEC a înregistrat doi candidați în cursa electorală - pe Renato Usatîi și Andrei Năstase. În total, 13 grupuri de inițiativă au primit undă verde pentru a colecta semnături în favoarea candidaților propuși la funcția de șef al statului în cadrul scrutinului de la 1 noiembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md