14:43:58 16.06.2019
 
Stiri

Tinerii voluntari și-au asumat promovarea mesajelor anticorupţie în instituţiile de învăţământ: „Voi încă sunteţi CURAŢI și nu sunteţi contaminaţi de acest flagel”

Anticorupție 15.04.2019 19:00 Vizualizări839 Autor: Ziarul National
Tinerii voluntari și-au asumat promovarea mesajelor anticorupţie în instituţiile de învăţământ: „Voi încă sunteţi CURAŢI și nu sunteţi contaminaţi de acest flagel”

Mai mulți tineri din diferite localităţi ale R. Moldova, voluntari ai Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei și promovarea integrității prin metode inovative. Susţinuţi de CNA şi PNUD, ei vor elabora propriile platforme şi idei de comunicare prin care să combată taxele neformale, favoritismul, copiatul – practici care generează corupţia în învăţământ.

Prezent la programul de instruire a tinerilor, directorul instituției, Bogdan Zumbreanu, i-a prevenit pe aceștia că drumul pe care l-au ales este unul anevoios, iar uneori ar putea să fie tentaţi să renunţe. „Vă asumaţi o luptă grea care poate să vă aducă multe dezamăgiri. Eu personal, în carierea mea, am avut parte de decepţii, însă întotdeauna am crezut în ceea ce fac! Vreau ca voi să vă uniţi în jurul unei idei pe care să o promovăm împreună – să creştem o generaţie liberă de corupţie. Voi încă sunteţi curaţi, încă nu sunteţi contaminaţi de acest flagel, de aceea aveţi şansa de a construi în jurul vostru oaze de integritate”, a menţionat Zumbreanu.

Amintim că, pe parcursul anului curent, cu sprijinul proiectului PNUD „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în R. Moldova”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, voluntarii anticorupţie se vor implica în mai multe activități de promovare a integrității academice.

Ei vor organiza sesiuni de informare, jocuri tematice, flash-moburi, teatru social și alte acţiuni inovative prin care să contribuie la eradicarea practicilor care generează corupţie. Totodată, voluntarii vor participa alături de angajaţii CNA în desfăşurarea unor activităţi de prevenire a corupţiei pentru publicul larg.

„Tinerii au un potenţial enorm. Ei pot construi poduri de încredere şi pot transmite mesaje care să genereze schimbări favorabile și consolidarea culturii integrității în societate. Noi sprijinim demersurile lor şi îi încurajăm să se implice”, a precizat Olga Crivoliubic, manageră de proiect la PNUD Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md