09:58:25 18.05.2024
Stiri

Ministra Justiției: Demisia magistratei Tatiana Răducanu NU afectează procesul de vetting

Actualitate 15.05.2024 16:41 Vizualizări1054 Autor: Ziarul National
Ministra Justiției: Demisia magistratei Tatiana Răducanu NU afectează procesul de vetting


Demisia magistratei Tatiana Răducanu din cele două comisii de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor, după o scrisoare semnată de procurorul-șef anticorupție, Veronica Dragalin, nu afectează procesul de vetting, a declarat astăzi ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, după ședința Guvernului.

„Nu afectează în niciun fel procesul de vetting. Noi avem trei comisii care fac evaluare extraordinară. Toate trei sunt independente și sunt organ colegial, deci deciziile, evaluările se fac în mod colegial. Această demisie a doamnei Răducanu a fost justificată destul de clar prin poziția exprimată în scris a doamnei. Aceasta este demisia din Comisia 3 care vizează evaluarea procurorilor, care urma cât de curând să înceapă și evaluarea la Procuratura Anticorupție. Demisia recentă anunțată este din Comisia 2, deci atât Comisia 2, cât și Comisia 3 își continuă activitatea, au cvorumul necesar”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

CITIȚI și DOC // Procuratura Anticorupție confirmă VERIDICITATEA scrisorii trimise de Veronica Dragalin mai multor instituții publice, care a determinat demisia membrei Comisiei pre-vetting, Tatiana Răducan: Ar fi fost omul controversatului Platon

Ministra a adăugat că la Ministerul Justiției nu a ajuns scrisoarea Veronicăi Dragalin și că subiectul respectiv ar urma să fie pus în discuție la Consiliul Superior al Procurorilor.

Amintim că Tatiana Răducanu a demisionat ieri din comisiile de vetting și pre-vetting, după ce șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a expediat instituțiilor publice o scrisoare prin care informa, cu referire la o cauză penală, despre o pretinsă afiliere a Tatianei Răducan cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor încă din anul 2013.

CITIȚI și O SCRISOARE GĂSITĂ // Tatiana Răducan, „onestă și curajoasă”: CRJM acuză procurorii anticorupție că ar vrea să BLOCHEZE verificarea integrității lor „chiar și cu prețul încălcării legii”

Tatiana Răducanu a catalogat drept „false” informațiile prezentate de Veronica Dragalin.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md