03:16:19 21.07.2024
Stiri

Fosta JUDECĂTOARE și membră a CSM, Tatiana Răducan, vizată într-un dosar PENAL privind coruperea activă. Ce au mai depistat procurorii în telefonul mobil prin intermediul căruia avocatul Colenco discuta cu Platon

Actualitate 13.06.2024 14:10 Vizualizări1600 Autor: ZiarulNational
Fosta JUDECĂTOARE și membră a CSM, Tatiana Răducan, vizată într-un dosar PENAL privind coruperea activă. Ce au mai depistat procurorii în telefonul mobil prin intermediul căruia avocatul Colenco discuta cu Platon anticoruptie.md


Procuratura Anticorupție a inițiat ieri, 12 iunie, o cauză penală pentru investigarea unei presupuse acțiuni ilegale de corupere activă, în care este vizată fosta judecătoare și membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tatiana Răducanu. Acest lucru s-a întâmplat după ce procurorii au examinat informațiile obținute dintr-un telefon mobil, prin intermediul căruia avocatul Aureliu Colenco s-ar fi lăudat controversatului Veaceslav Platon că Tatiana Răducanu „este omul lor 100%” și e „gata să lucreze”.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, investigațiile în cadrul procesului penal au relevat o bănuială rezonabilă că, în perioada anilor 2013 – 2014, persoane fizice, acționând în interesul unui grup criminal organizat, au încercat să atragă persoane cu funcții de demnitate publică, inclusiv judecători din cadrul CSM, Curții Supreme de Justiție și Curții Constituționale, în activități ilegale, cu scopul de a favoriza interesele grupului criminal în detrimentul unei justiții corecte.

CITIȚI și Procuratura Anticorupție, explicații despre modul în care discuțiile dintre Colenco și Platon despre Răducanu au ajuns la Veronica Dragalin: „Mai multe persoane din sistemul judecătoresc și al procuraturii ar fi putut acorda asistență lui Platon”

„Pentru a-i determina pe acești oficiali să acționeze sau să nu acționeze în exercitarea funcțiilor lor, au fost promise, oferite și date sume de cel puțin 3 000 de dolari SUA, direct sau prin intermediari”, se arată într-un comunicat de presă al instituției conduse de Veronica Dragalin.

Citește și: Tatiana Răducanu, PRIMELE explicați despre acuzațiile privind legătuirile cu Platon

Sursa citată subliniază că această cauză penală a fost pornită pe fapt, iar în prezent nicio persoană nu are un statut procesual.

„Se vor efectua acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei, în vederea adoptării unei hotărâri în condițiile legii, despre care publicul va fi informat”, anunță Procuratura Anticorupție.

CITIȚI și O SCRISOARE GĂSITĂ // Tatiana Răducan, „onestă și curajoasă”: CRJM acuză procurorii anticorupție că ar vrea să BLOCHEZE verificarea integrității lor „chiar și cu prețul încălcării legii”

Amintim că șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a expediat, pe 14 mai curent, mai multor instituții publice, dar și candidaților care nu au promovat evaluarea externă pentru numirea în funcțiile de judecători, o scrisoare în care informa despre demararea, pe 30 aprilie curent, a unui proces penal privind o eventuală relație dintre membra comisiilor de evaluare a judecătorilor și procurorilor, Tatiana Răducanu, cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor, prin intermediul lui Aureliu Colenco, în prezent avocatul lui Șor.

Drept urmare, Tatiana Răducanu și-a dat demisia din cele două comisii, Parlamentul i-a aprobat-o. Tatiana Răducanu a afirmat că informațiile din scrisoarea semnată de Veronica Dragalin sunt „false” și că ar servi grupărilor criminale care au interesul să blocheze procesul de evaluare a judecătorilor și procurorilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md