05:43:44 16.07.2024
Stiri

DOC // Soțul Zinaidei Greceanîi ar fi cercetat PENAL pentru participarea la DEVALIZAREA Băncii de Economii a Moldovei

Anticorupție 17.10.2019 11:00 Vizualizări3160 Autor: Ziarul National
DOC // Soțul Zinaidei Greceanîi ar fi cercetat PENAL pentru participarea la DEVALIZAREA Băncii de Economii a Moldovei


Procuratura Anticorupție a confirmat faptul că soțul spicherului Zinaida Greceanîi, Alexei Greceanîi, este cercetat într-o cauză penală privind devalizarea Băncii de Economii a Moldovei, după ce ar fi luat un credit de 40 de milioane de lei, pe care nu l-a întors nici până astăzi.

Răspunsul i-a fost oferit deputatei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a cerut Procuraturii Anticorupție să confirme sau să infirme implicarea familiei Greceanîi în jaful de la BEM.

Citește și: DOC, VIDEO // Șor prezintă DOVEZI că familia Greceanîi a participat la DEVALIZAREA Băncii de Economii a Moldovei: „Grecianîi a mințit”

„Pe 9 octombrie, Procuratura Anticorupție a dat un răspuns în scris prin care a confirmat acest fapt și mi-a comunicat că pe marginea acestui caz este pornită demult o cauză penală. Atenție, faptul nerestituirii unui credit de către soțul actualului spicher al Parlamentului este confirmat și, în principiu, este demult cunoscut”, a declarat Marina Tauber.

CITIȚI și PUFUȘOR PE BOTIȘOR // Greceanîi, BEM?

Zinaida Greceanâi, spune deputata, a influențat acordarea unui credit neperformant companiei soțului ei.

Marina Tauber a mai adăugat astăzi că îl va sesiza pe procurorul general interimar să demareze acțiuni pe numele Zinaidei Grecaenîi pentru coparticipare la luarea unui credit neperformant de către soțul ei. Felul în care vor reacționa organele de drept, spune Tauber, va arăta cât de independente sunt ele față de guvernarea PSRM-ACUM.

Amintim că Ziarul NAȚIONAL a scris despre faptul că Alexei Greceanîi a fost membru al Consiliului de Administrație al Companiei Fabrica de Vin din Cojușna, care a fost creditată cu 1,63 milioane euro și 500 000 de dolari americani, iar în 2010 această fabrică și-a declarat falimentul. În 2011, firma off-shore „Alsvit-Print”, înregistrată în Cipru, al cărei proprietar-beneficiar era tot Alexei Greceanîi, ia un nou credit, în valoare de 40 milioane lei, tot de la BEM, chipurile, pentru a răscumpăra gajul Fabricii de Vinuri din Cojușna.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md