01:16:49 20.07.2024
Stiri

Ședință de URGENȚĂ la Guvernul R. Moldova

Actualitate 30.11.2020 11:07 Vizualizări3951 Autor: Ziarul National
Ședință de URGENȚĂ la Guvernul R. Moldova


Guvernul R. Moldova se va convoca astăzi în ședință, pentru a aproba proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021, dar și cele trei bugete anuale: bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Documentele urmează să fie remise Parlamentului R. Moldova, pentru ca deputații să le aprobe săptămâna aceasta, în prima lectură, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

„Am văzut că unii au criticat politica bugetar-fiscală, alții au venit cu propuneri constructive, iar alții cu propuneri populiste. În linii mari, ne-am străduit să luăm în considerare orice opinie la acest proiect. Ne dorim să avem o politică fiscală cât mai relevantă pentru situația în care ne aflăm”, a precizat astăzi premierul, după ședința săptămânală cu participarea spicherului Zinaida Greceanîi și a președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Protestul primarilor în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului: „Jos mâinile de pe bugetele locale”

Prim-ministru s-a referit și la protestul primarilor de vinerea trecută, în contextul în care aleșii locali au criticat unele prevederi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

„Primarii sunt deranjați cumva de intenția Guvernului de a stabili un plafon pentru taxele și impozitele, pe care au dreptul să le stabilească APL. Eu nu o să comentez prea mult cine stă la baza acelui protest, rămâne pe conștiința lor. Guvernul vine cu propuneri care le dă, le oferă reprezentanților APL mult mai multe instrumente pentru consolidarea bazei bugetar-fiscale. Pe de altă parte, noi cei care vrem să atragem investiții în teritoriu, ne dorim să asigurăm și o predictibilitate pentru investitori. Investitorii, atunci când vor să construiască o fabrică pe acele platforme pe care le dezvoltăm noi în teritoriu din banii bugetului de stat, vor să știe care vor fi taxele locale nu doar pentru anul acesta, cu primarul acesta, dar și peste doi-trei ani. În condițiile actuale, o asemenea predictibilitate nu există, de aceea am venit cu această propunere. Marea majoritate a investitorilor susține aceste propuneri.

Dacă reprezentanții APL au rezerve, atunci eu sunt gata să discut cu ei. În Parlament se poate de discutat, dar nu trebuie să torpilăm inițiative susținute de business. Nu e vorba de Guvern… acestea sunt susținute de business”, a conchis premierul Chicu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md