13:45:54 03.10.2023
Stiri

Maia Sandu, CONTRAZISĂ în privința oportunității de a „modifica temporar legea” privind întrunirile, pentru ca simpatizanții lui Șor să fie evacuați din fața Parlamentului și Președinției. Promo-LEX: „Este un precedent periculos”

Actualitate 12.10.2022 12:52 Vizualizări2100 Autor: Vitalie Hadei
Maia Sandu, CONTRAZISĂ în privința oportunității de a „modifica temporar legea” privind întrunirile, pentru ca simpatizanții lui Șor să fie evacuați din fața Parlamentului și Președinției. Promo-LEX: „Este un precedent periculos”


Asociația Promo-LEX este îngrijorată în legătură cu intenția președintei Maia Sandu de modificare a legislației privind întrunirile, astfel ca forțele de ordine să poată evacua simpatizanții Partidului „ȘOR” din fața Parlamentului și Președinției.

„Legea privind întrunirile din R. Moldova este una dintre cele mai bune legi din regiune, care asigură un cadru favorabil pentru exercitarea libertății de întrunire. Modificarea legislației, nu este oportună și nu poate fi determinată de un presupus conflict între administrația publică locală și forțele de ordine”, se arată într-un comunicat de presă al Promo-LEX.

Potrivit asociației, forțele de ordine dețin deja toate pârghiile legale pentru a interveni în situații în care e pusă în pericol ordinea publică, viața și sănătatea oamenilor.

„Modificarea legislației în funcție de conjunctura de moment este o practică păguboasă și reprezintă un precedent periculos pentru o democrație bazată pe un stat de drept”, mai spun reprezentanții Promo-LEX.

Citește și: Corturile din fața Parlamentului și Președinției ar putea fi EVACUATE de poliție, în condițiile în care Ion Ceban „SABOTEAZĂ eforturile de a menține ordinea publică”. Maia Sandu solicită „modificarea temporară a legislației”

Președinta Maia Sandu s-a arătat deranjată de faptul că primarul general al capitalei, Ion Ceban, ar sabota eforturile forțelor de ordine de a menține ordinea publică în capitală, în condițiile în care Poliția a adus dovezi că protestatarii din fața Parlamentului și Președinției au comis mai multe încălcări.

„Le mulțumesc forțelor de ordine pentru că au reușit să mențină ordinea publică la protestele organizate și finanțate de hoți. Le mulțumesc pentru că au intervenit profesionist și au evitat violențele, că au evacuat de pe carosabil corturile instalate ilegal pentru a bloca deplasarea cetățenilor. Aceste acțiuni ale grupării pentru hoție și război sunt provocatoare și trebuie pedepsite conform legii. În același timp, solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației, care va permite poliției să asigure ordinea publică chiar și în condițiile în care unii actori din administrația locală sabotează eforturile de a menține stabilitatea și ordinea în R. Moldova”, a declarat ieri, 11 octombrie curent, Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md