11:10:13 20.04.2024
Stiri

Ilan Șor CONFIRMĂ că a organizat deplasarea a zeci de tineri în Turcia, pentru ca aceștia să „socializeze în altă țară, să participe la evenimente sportive și intelectuale”

Actualitate 06.03.2023 19:30 Vizualizări2845 Autor: Ziarul National
Ilan Șor CONFIRMĂ că a organizat deplasarea a zeci de tineri în Turcia, pentru ca aceștia să „socializeze în altă țară, să participe la evenimente sportive și intelectuale”


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a confirmat în această seară că le-a organizat la zeci de tineri din R. Moldova un sejur în Turcia, pentru ca aceștia să „socializeze în altă țară, să participe la evenimente sportive și intelectuale”. Totodată, Șor respinge acuzațiile, potrivit cărora cei 80 de tineri ar fi fost instruiți la Belek pentru provocarea dezordinilor în masă în timpul protestelor programate la Chișinău.

„Denunțăm în mod categoric orice acțiune violentă și cerem regimului să nu asocieze Partidul „ȘOR” cu scenarii de destabilizare. Guvernarea Sandu-PAS a lansat o nouă minciună la adresa Partidului „ȘOR” despre așa-numita instruire în Turcia a unui grup de tineri, „pentru a rupe cordoanele de polițiști în timpul unor proteste antiguvernamentale”. Ultimul atac murdar vine să scuipe în fața celor câteva zeci de tineri, cetățeni ai republicii noastre, pe care aproape că i-au făcut diversioniști, teroriști și trimișii Satanei pe pământul moldovenesc”, a scris Șor într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Zeci de tineri din R. Moldova, instruiți în Turcia cum să rupă cordoanele de poliție și să arunce fumigene: „Sejurul” le-ar fi fost organizat de Partidul „ȘOR”

Șor mai spune că tinerii trimiși în sejurul din Turcia ar face parte din Platforma de tineret „START”.

„Acești tineri sunt parte a Platformei de tineret „START”, pe care eu am susținut-o de la bun început. Am organizat și un sejur de câteva zile în Turcia, pentru ca acești tineri să socializeze în altă țară, să participe la evenimente sportive și intelectuale etc. Eu vreau să le arăt tinerilor că în R. Moldova sunt și altfel de politicieni, sunt și altfel de oameni de afaceri, care sprijină mișcările de tineret. Atât discuțiile pe Platforma „START” în R. Moldova, cât și cele petrecute în Turcia sunt foarte bine cunoscute serviciilor speciale, subordonate regimului Sandu. Iar minciuna lansată astăzi nu este altceva decât o manipulare și o lovitură în tineretul din republica noastră, acuzat pe nedrept”, a conchis Șor.

Citește și: Igor Grosu: Instituțiile de inteligență cunosc despre orice mișcare a celor 80 de tineri, instruiți în Turcia cum să provoace acasă dezordini în masă. Autoritățile știu și despre BANII veniți din Rusia

Peste 80 de tineri din municipiul Chișinău și din diferite raioane ale R. Moldova au fost transportați organizat de Partidul „ȘOR” într-un „sejur” de trei zile în stațiunea Belek din Turcia. O parte dintre ei ar fi fost la instructaj pentru provocarea dezordinilor în masă în timpul protestelor, fiind antrenați să rupă cordoanele polițienești și să arunce fumigene, iar alții urmau să se întoarcă R. Moldova cu bani pentru a finanța protestele, a dezvăluit astăzi Deschide.MD.

În legătură cu acest caz, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat în această seară că Moscova, cu suportul „politicienilor corupți din R. Moldova”, nu a renunțat la intenția de a destabiliza situația din republică, de a organiza o lovitură de stat. În opinia lui Grosu, și cei 80 de tineri, care au fost transportați organizat de Partidul „ȘOR” într-un „sejur” de trei zile în stațiunea Belek din Turcia, acolo unde ar fi fost instruiți pentru provocarea dezordinilor în masă în timpul protestelor, fac parte din același scenariu.

„Este vorba de un parteneriat între politicieni corupți din R. Moldova, o grupare criminală sub paravanul Partidului „ȘOR” și Kremlin. Ei nu pot accepta că noi am decis să fim parte a lumii civilizate, parte a UE. Nu le plac schimbările care se produc în R. Moldova. Scopul lor este să scape de justiție, dar noi vom ajunge la condamnări, vor fi confiscate bunurile lor și întorși banii pe care i-au furat. Asta e temerea lor. Ei sunt deranjați că Aeroportul Internațional Chișinău trece în proprietatea statului, că nu mai există supapa ceea de finanțare „Duty Free”... Sunt multe lucruri care sunt deja decupate. Asta îi deranjează”, a declarat Grosu, cu referire la protestele anunțate de Partidul „ȘOR”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md