Rețeta Tamarei Schiopu // Tort din mere cu caramelă


Ingrediente
Pentru aluat
Pentru caramelă
1.Ungem cu unt o formă pentru tort de 20 cm în diametru
2.Încălzim cuptorul până la 190 de grade C.
3.Amestecăm bine untul moale cu zahăr, cel mai bine dacă avem un mixer pentru aluat.
4.Adăugăm făina, praful de copt și cele trei ouă. Amestecăm ca să obținem un aluat uniform.
5.Merele le tăiem în 4, apoi le scoatem semințele, le curățăm și le feliem subțirel.
6.Feliile de măr le aranjăm în forma pentru tort, într-un strat.
7.Turnăm aluatul moale peste mere și punem tortul la copt pentru 35-40 de minute. La împungere, vârful cuțitului trebuie să iasă curat și uscat. Înseamnă că tortul e copt.
8.Punem tortul pe o rețea de metal să se răcească.
Între timp, pregătim caramela:
9.Topim untul împreună cu zahărul până devine de culoare aurie.
10.Luăm de pe foc și adăugăm frișca, amestecăm bine, apoi punem pentru câteva secunde pe foc, până când amestecul se va transforma într-o caramelă aurie.
11.Tortul răcit îl întoarcem cu merele în sus și îl aranjăm pe vasul de servit.
12.Ungem pe deasupra cu caramelă aurie.
Tortul este delicios fierbinte sau rece, servit în felii, cu frișcă, iaurt sau înghețată.













































































