01:25:00 19.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Caserolă cu bob

Social 23.01.2016 15:16 Vizualizări1093
Rețeta Tamarei Șchiopu // Caserolă cu bob sursa: google.ro

Pentru această tocană este bine să aveți bobul sau fasolea deja fiartă.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • două linguri de ulei preferat
  • 400 de grame de fasole mășcate, bob
  • un fir de praz curățat și tăiat rondele de 2 cm grosime
  • un morcov curățat și tăiat rondele de 2 cm grosime
  • un păstârnac curățat și tăiat pe lungime în 4, apoi în segmente de 2 cm (poate fi înlocuit cu rădăcină de țelină)
  • o felie de dovleac, curățat și tăiat cuburi de 2 cm
  • un cățel-doi de usturoi pisat
  • o lingură de muștar
  • o lingură de făină
  • 500 ml de bulion
  • 100 ml de smântână dulce
  • un mănunchi de pătrunjel
  • Într-o tavă cu fundul gros „asudăm” prazul cu usturoi, folosind uleiul preferat.

    Adăugăm restul legumelor și amestecăm timp de 5-6 minute la foc mediu.

    Adăugăm muștarul, apoi făina, amestecând continuu, apoi bulionul, ca să se formeze un sos subțire în jurul legumelor. Lăsăm să clocotească ușor, sub capac, la foc mic, până legumele devin moi, apoi adăugăm fasolea fiartă și smântâna.

    Dacă e necesar, mai adăugăm un pic de bulion sau apă fiartă.

    Lăsăm totul sub capac să se înfierbânte bine, după care tocana poate fi servită, presărată cu pătrunjel.

    Cu murături, mămăligă și alte delicii de iarnă! Poftă bună!

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Parteneri
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte