22:30:57 12.10.2024
Stiri

REȚETĂ // Prăjitură glazurată, în formă de inimă, de DRAGOBETE

Reportaj 24.02.2017 11:40 Vizualizări3019 Autor: Ziarul National


REȚETĂ // Prăjitură glazurată, în formă de inimă, de DRAGOBETE sursa: one.ro

Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Dragobete (Ziua Îndrăgostiţilor la români), putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.

Ingrediente pentru două porţii:

100 g unt moale
100 g zahăr pudră
4 ouă
80 g făină
30 g cacao

Glazura:

50 g unt
50 g ciocolată menaj, cu 72% cacao
20 g cacao
250 g zahăr pudră boabe de merişor, pentru decor

Mod de preparare:

- Prăjitura:

Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt. Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.

Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.

- Glazura:

Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.

Sursa: one.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.10.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ziarul NAȚIONAL a al...

07.10.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile din 20 oct...

04.10.2024 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // Klimenko, evoluția u...

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md