17:23:38 20.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Prăjitură cu prune și bezea meringue, apetisantă și gustoasă

Știri 03.09.2018 10:03 Vizualizări3345 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Prăjitură cu prune și bezea meringue, apetisantă și gustoasă Sursa: gustoase.net


Ingrediente pentru blat:

200 g unt la temperatura camerei, șase gălbenușuri medii de ou la temperatura camerei, 1/2 ceașcă de zahăr pentru glazură, 250 gr de făină, o linguriță de praf de copt, o linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

o jumătate de kilogram de prune, cinci linguri de zahăr, o linguriță de scorțișoară, 100 gr de nuci zdrobite

Ingrediente pentru bezeaua meringue:

șase albușuri de ou la temperatura camerei, un vârf de cuțit de sare, șase linguri de zahăr de glazură (nu înlocuiți cu zahăr obișnuit), o fiolă cu esență de vanilie.

Modalitate de preparare:

Pentru blat: amestecați făina cu praful de copt. Cu ajutorul unui mixer de mână, bateți untul și zahărul timp de două minute, până când untul este cremos și neted. Adăugați ouăle, unul câte unul și amestecați până când sunt complet încorporate. Adăugați amestecul de făină și amestecați până se obține un aluat moale care este ușor lipicios de mână.

Pentru bezeaua meringue. Se mixează ouăle cu un vârf de sare până când se spumează. Adăugați zahărul puțin câte puțin și bateți timp de aproximativ 15 minute, până când obțineți o bezea fermă și lucioasă. Adăugați nucile, zahărul și scorțișoara și lăsați-le deoparte.

Prunele se spală, se taie pe jumătate și se scot sâmburii. Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Împrăștiați deasupra blatului prunele pentru a acoperi întreaga suprafață a tăvii, apoi presărați nucile amestecate cu scorțișoară și zahăr.

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Prăjitura se dă la copt pentru circa 20 -25 de minute, până trece testul scobitorii. Când este gata se scoate din cuptor se lasă la răcit și când este rece se nivelează cu bezeaua meringue. Folosiți o tortă de bucătărie și ardeți bezeaua la suprafață. Dacă nu aveți tortă, puteți pune prăjitura acoperită cu bezea pentru 1-2 minute la 250°C pentru a rumeni bezeaua.

Notă: Coacerea unei bezele meringue poate fi destul de complicată. Asigurați-vă că nu deschideți cuptorul pentru primele minute și dacă nu este rumenită la suprafață se mai lasă două minute și verificați cuptorul pentru a vă asigura că nu arde.

Lăsați să se răcească complet în foaia de copt înainte de a le îndepărta și tăia. Scoateți din foaia de copt și folosiți un cuțit ascuțit, înmuiat în apă rece pentru a tăia atunci când este gata de servire. Continuați să scufundați de fiecare dată când efectuați o nouă tăiere.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Sursa: gustoase.net



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md