22:10:11 15.02.2019
 
Stiri

REȚETĂ // Prăjitură cu prune și bezea meringue, apetisantă și gustoasă

Știri 03.09.2018 10:03 Vizualizări675 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Prăjitură cu prune și bezea meringue, apetisantă și gustoasă Sursa: gustoase.net

Ingrediente pentru blat:

200 g unt la temperatura camerei, șase gălbenușuri medii de ou la temperatura camerei, 1/2 ceașcă de zahăr pentru glazură, 250 gr de făină, o linguriță de praf de copt, o linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

o jumătate de kilogram de prune, cinci linguri de zahăr, o linguriță de scorțișoară, 100 gr de nuci zdrobite

Ingrediente pentru bezeaua meringue:

șase albușuri de ou la temperatura camerei, un vârf de cuțit de sare, șase linguri de zahăr de glazură (nu înlocuiți cu zahăr obișnuit), o fiolă cu esență de vanilie.

Modalitate de preparare:

Pentru blat: amestecați făina cu praful de copt. Cu ajutorul unui mixer de mână, bateți untul și zahărul timp de două minute, până când untul este cremos și neted. Adăugați ouăle, unul câte unul și amestecați până când sunt complet încorporate. Adăugați amestecul de făină și amestecați până se obține un aluat moale care este ușor lipicios de mână.

Pentru bezeaua meringue. Se mixează ouăle cu un vârf de sare până când se spumează. Adăugați zahărul puțin câte puțin și bateți timp de aproximativ 15 minute, până când obțineți o bezea fermă și lucioasă. Adăugați nucile, zahărul și scorțișoara și lăsați-le deoparte.



Prunele se spală, se taie pe jumătate și se scot sâmburii. Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Împrăștiați deasupra blatului prunele pentru a acoperi întreaga suprafață a tăvii, apoi presărați nucile amestecate cu scorțișoară și zahăr.

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Prăjitura se dă la copt pentru circa 20 -25 de minute, până trece testul scobitorii. Când este gata se scoate din cuptor se lasă la răcit și când este rece se nivelează cu bezeaua meringue. Folosiți o tortă de bucătărie și ardeți bezeaua la suprafață. Dacă nu aveți tortă, puteți pune prăjitura acoperită cu bezea pentru 1-2 minute la 250°C pentru a rumeni bezeaua.

Notă: Coacerea unei bezele meringue poate fi destul de complicată. Asigurați-vă că nu deschideți cuptorul pentru primele minute și dacă nu este rumenită la suprafață se mai lasă două minute și verificați cuptorul pentru a vă asigura că nu arde.

Lăsați să se răcească complet în foaia de copt înainte de a le îndepărta și tăia. Scoateți din foaia de copt și folosiți un cuțit ascuțit, înmuiat în apă rece pentru a tăia atunci când este gata de servire. Continuați să scufundați de fiecare dată când efectuați o nouă tăiere.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Sursa: gustoase.net

Prietenii tăi merită să știe ASTA!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

11.02.2019 09:13 Nicolae Negru Unde se întâlnesc pro-Moldova lui Pla...

08.02.2019 09:19 Ziarul National „Mama” lui Dodon se numește Șor

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md