REȚETĂ delicioasă // Mâncare de conopidă cu pătrunjel
Mâncarea de conopidă cu pătrunjel este o alegere sănătoasă pentru Postul Paștelui.
Pentru preparare aveți nevoie de:
1 conopidă potrivită (700 g)
2-3 cartofi medii
1 ceapă
1 ardei gras roșu
1 lingură de ulei
sare
piper măcinat
boia iute
1 foaie de dafin
1 crenguța de cimbru
1 lingură bulion
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tocam fin ceapa curățată și spălată în prealabil. Tăiem ardeiul gras cubulețe. Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem cuburi.
Conopida o rupem buchetele și o spălăm sub jet de apă. Punem ceapa la călit în uleiul încins. Când începe să se înmoaie, se adaugă ardeiul gras, cartofii și conopidă. Amestecăm ușor câteva minute, apoi stingem cu apă cât să cuprindă legumele și punem cimbru și foaia de dafin.
Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 15 minute. Se adaugă bulionul, sare, piper, boia iute și mai lăsăm să fiarbă cinci minute. Servim mâncarea presărată cu pătrunjel verde.
Sursa: ortodoxia.rol.ro
Premierul Dorin Recean: „Chin, suferință și deznădejde – asta au simțit sute de mii de oameni nevinovați de toate etniile în timpul foametei organizate de autoritățile sovietice din anii 1946 - 1947”
Sâmbăta dedicată victimelor foametei organizate de regimul stalinist: „În doar nouă luni, peste 123 de mii de oameni au fost omorâți prin înfometare. Puterea sovietică le-a interzis oamenilor să vorbească despre foamete. Să nu uităm această tragedie”
DECLARAȚIE // Războiul din Ucraina ar putea continua mai mulţi ani