07:20:50 20.06.2019
 
Stiri

R. Moldova, „capitala” turismului vitivinicol pentru două zile: Pavel Filip: „Atunci când guști un vin moldovenesc, înțelegi mai multe despre acest popor”

Economie 06.09.2018 15:40 Vizualizări1677 Autor: Ziarul National
R. Moldova, „capitala” turismului vitivinicol pentru două zile: Pavel Filip: „Atunci când guști un vin moldovenesc, înțelegi mai multe despre acest popor”

R. Moldova găzduiește cea de-a treia ediție a Conferinței Globale privind Turismul Vinicol și a devenit, neformal, „capitala turismului vitivinicol” pentru două zile. Reuniunea care găzduiește 200 de oaspeți din domeniul turismului vitivinicol din circa 60 de țări a fost inaugurată astăzi.

Potrivit premierului Pavel Filip, care a participat la deschiderea reuniunii, desfășurarea acestui eveniment în R. Moldova „este o recunoaștere că am devenit o destinație vitivinicolă importantă pe harta turismului mondial, iar vinul moldovenesc este o carte de vizită a R. Moldova”.

„Atunci când mergem în vizită peste hotare, este deja obligatoriu să luăm și o sticlă de vin moldovenesc. Avem vinuri aromate, vinuri diferite, dar vinuri foarte bune. Ca și noi, vinurile noastre au trecut prin multe și ne reprezintă pe noi ca popor. Atunci când guști un vin moldovenesc, poate înțelegi mai multe despre acest popor decât mesajele care pot fi transmise pe cale verbală”, a spus Pavel Filip.

La nivel mondial, R. Moldova are cea mai mare densitate a viilor în raport cu terenul agricol și ocupă locul șase între țările europene după suprafața plantațiilor de viță-de-vie.

„Majoritatea exporturilor de vin merg spre țările europene. Spuneam că vinul este asemenea poporului și cum am ales noi calea europeană, așa și vinurile noastre și-au găsit această direcție”, a menționat Pavel Filip.

Conferința Globală privind Turismul Vinicol este organizată sub egida Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Eugen 06.09.2018 18:24

In perioada evenimentelor culturale vinicole la noi vin multi turisti.

gabriel 09.09.2018 09:55

Firmă româno-elvețiană cu sediul în BRAȘOV - România angajează frigotehniști calificați cu permis de conducere auto. Persoana ideală trebuie să aibă disponibilitate pentru deplasări în țară. În limita posibilităților, asigurăm cazare. Relații la tel. 0724-309700

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md