23:11:17 30.09.2020
 
Stiri

UTIL // Ce trebuie să faceți în cazul când prețul unui produs cumpărat este mai MARE la casă, decât cel indicat la raft: Amenzile sunt mari

Economie 20.05.2020 13:45 Vizualizări920 Autor: Ziarul National
UTIL // Ce trebuie să faceți în cazul când prețul unui produs cumpărat este mai MARE la casă, decât cel indicat la raft: Amenzile sunt mari
Poză simbol


Mulți dintre noi am întâlnit situații în care produsele procurate în unele magazine au costat mai scump la casă decât prețul indicat la raft. Unii au ales să lupte, iar alții s-au resemnat și au achitat atât cât li s-a cerut.

De obicei, cea mai uzuală scuză este că vânzătorii nu au avut timp să actualizeze prețul, deoarece volumul de lucru este foarte mare și că modificări de prețuri sunt aproape zilnice.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) informează cumpărătorii că, în asemenea, cazuri, au tot dreptul de a solicita vânzătorului achitarea produsului cu prețul indicat la raft sau pe produs, dacă este mai mic față de cel solicitat la casă.

În cazul în care comerciantul refuză să satisfacă cerința dvs. pe cale amiabilă, sunteți în drept să depuneți o reclamație în registrul de reclamații și să înregistrați o reclamație la APCSP. Nu uitați să faceți poze sau captură video care să fundamenteze circumstanțele reflectate de dvs.

Pentru utilizarea de către comerciant a practicilor comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, legislația prevede amenzi de la 1 500 la 3 000 de lei aplicate persoanei cu funcţie de răspundere și de la 3 000 la 6 000 de lei aplicate persoanei juridice.

Aceeași sursă precizează că vânzătorul este obligat să informeze într-o formă clară și accesibilă informațiile despre prețul produsului, precum și despre durata promoției în cazul ofertelor promoționale.

Preţurile se indică pe produse sau pe indicatoare de preţuri amplasate lângă acestea în imediata apropiere, ori pot fi cuprinse într-o listă sau într-un catalog, împreună cu preţurile altor produse, plasate în locuri uşor vizibile pentru consumatori.

În cazul în care preţurile se află în vitrinele exterioare, acestea se indică astfel încât consumatorul să le poată vedea cu uşurinţă, fără a intra în suprafaţa de vânzare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md