00:18:23 11.04.2021
 
Stiri

UTIL // Termenele de valabilitate a actelor necesare pentru obținerea permisului de conducere, PRELUNGITE cu trei luni de la expirarea stării de urgență

Economie 28.05.2020 19:30 Vizualizări3958 Autor: Ziarul National


UTIL // Termenele de valabilitate a actelor necesare pentru obținerea permisului de conducere, PRELUNGITE cu trei luni de la expirarea stării de urgență

Termenele de valabilitate a actelor necesare pentru a fi prezentate la obținerea permisului de conducere, care au expirat în perioada stării de urgență, au fost prelungite cu trei luni. Termenul de 90 de zile începe să curgă de la momentul încetării stării de urgență, adică de la 15 mai curent.

Potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la permisul de conducere, pentru organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere, la expirarea valabilităţii examenului teoretic (un an de zile), este necesară susţinerea repetată a examenului de probă teoretică. Situaţia analogică este aplicabilă şi în cazul expirării perioadei de un an de zile de la obţinerea certificatului de şcolarizare în şcolile auto.

Noile norme aprobate recent de Guvern prelungesc termenul de valabilitate a acestor acte cu 90 de zile calendaristice, inclusiv termenele de valabilitate a actelor necesare pentru a fi prezentate la documentarea și examinarea solicitanților de permis de conducere. De asemenea, este prelungit termenul de valabilitate pentru certificatele medicale.

Agenția Servicii Publice precizează că, urmare a declarării stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova, serviciul de programare electronică la examene pentru obţinerea permisului de conducere și, respectiv, procesul de examinare a fost sistat. Acordarea serviciilor de programare şi admitere la examen pentru obținerea permisului de conducere va fi reluat în funcție de dinamica situaţiei epidemiologice din republică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md