04:39:30 09.05.2021
 
Stiri

Procuratura a deschis un DOSAR PENAL în cazul expulzării ILEGALE a celor șapte profesori turci de la „ORIZONT”. În vizorul procurorilor sunt angajații SIS și BMA

Social 02.08.2019 14:59 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
Procuratura a deschis un DOSAR PENAL în cazul expulzării ILEGALE a celor șapte profesori turci de la „ORIZONT”. În vizorul procurorilor sunt angajații SIS și BMA


Procuratura municipiului Chişinău a iniţiat, astăzi, o cauză penală pe faptul excesului de putere sau depăşirii atribuţiilor de serviciu, comis de angajaţi ai Biroului Migraţie şi Azil al MAI şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, în cazul declarării drept persoane indezirabile şi îndepărtarea de pe teritoriul R. Moldova a şapte cetăţeni ai Turciei.

Potrivit procurorilor, temei pentru pornirea respectivei cauze penale au servit materialele anchetei de serviciu, efectuate de SPIA al MAI, precum şi hotărârea de condamnare a statului nostru la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) pentru încălcarea drepturilor cetăţenilor turci, îndepărtaţi în luna septembrie anul 2018, din R. Moldova în Turcia.

Citește și: VIDEO // Chiril Moțpan îi CONTRAZICE pe liderii PPDA și PAS, care anul trecut spuneau că Dodon ar sta în spatele EXPULZĂRII profesorilor de la „Orizont”. „Președintele Dodon nu a avut nicio atribuție”

Citește și: DOC // CtEDO CONDAMNĂ R. Moldova în cazul expulzării celor șapte profesori turci de la „Orizont”: Câte 25 de mii de euro pentru fiecare profesor

CITIȚI și VIDEO, FOTO // TULBURĂTOR: Cum au fost ridicați angajații de etnie turcă ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova. Țipete, plânsete și intervenții în forță

Citește și: Șase angajați ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova, REȚINUȚI în această dimineață, fie de acasă, fie în timp ce se îndreptau spre școală. La unii au dărâmat ușa de la apartamente: „Nimeni nu știe unde i-au dus”

Amintim că, prin hotărârea din 11 iunie 2019, CtEDO a constatat violarea articolelor 5.1 şi 8 din Convenţia pentru Drepturile Omului şi a obligat Guvernul R. Moldova să achite câte 25000 de euro pentru cinci cetăţeni turci, ale căror drepturi au fost încălcate şi care s-au adresat la CEDO.

„Suma totală pentru despăgubirea prejudiciului moral în valoare de 125000 euro, echivalentul a 2 560 000 de lei, conform ratei oficiale de schimb a BNM, la data pronunţării hotărârii, constituie un prejudiciu în proporţii deosebit de mari, cauzat intereselor publice”, precizează Procuratura capitalei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md