04:16:15 09.05.2021
 
Stiri

VIDEO // Judecătorul care a luat hotărârea controversată în privința ex-directorului SIS, promovat de Igor Dodon: „Lucrurile se aranjează: un judecător numit la timpul potrivit, un dosar SECRETIZAT și o contestația care nu este depusă la timp...”

Actualitate 10.09.2020 12:36 Vizualizări1670 Autor: Ziarul National
VIDEO // Judecătorul care a luat hotărârea controversată în privința ex-directorului SIS, promovat de Igor Dodon: „Lucrurile se aranjează: un judecător numit la timpul potrivit, un dosar SECRETIZAT și o contestația care nu este depusă la timp...”


Liderul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlament, Igor Grosu, consideră că ex-directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, care a scăpat cu o amendă de doar 88 000 de lei pentru răpirea și expulzarea ilegală a șapte profesori turci, ar fi fost salvat de însuși președintele Igor Dodon.

„Cum un asemenea dosar de calibru să nu fie în atenția procurorului general? Dacă dânsul scapă din vedere asemenea dosare, atunci e o scăpare foarte mare. Dar eu vă rog să atrageți atenția la judecătorul care a adoptat decizia. Este un judecător căruia recent i-a fost extins mandatul de către Igor Dodon. Puteți să-l întrebați pe Igor Dodon despre asta, chiar dacă fuge. Dar va fi inevitabil și va trebui să răspundă la această întrebare. Deci, lucrurile se aranjează: un judecător numit la timpul potrivit, un dosar secretizat și o contestația care nu este depusă la timp...”, a declarat astăzi Grosu, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Procurorul Stoianoglo a MINȚIT? Fostul director SIS ar fi fost condamnat să plătească doar o amendă în dosarul profesorilor turci: Procurorii nici nu au contestat sentința

În opinia lui Igor Grosu, șeful statului Igor Dodon l-ar fi salvat pe Vasile Botnari de la închisoare. „Este clar că Igor Dodon l-a răsplătit pe fostul director SIS pentru serviciile prestate și pe care le prestează în continuare. Asta e justiția lui Dodon. Să scoată bandiții din pușcărie și să-i salveze de la pușcărie, asta e lupta lui cu corupția”, a punctat Grosu.

Citește și: DOC // Dovada că fostul director al SIS NU a fost condamnat nici măcar cu suspendare, iar procurorul general Stoianoglo ar fi ASCUNS acest lucru. Botnari s-a ales că o amendă de 88 000 de lei pentru răpirea și expulzarea profesorilor turci

La rândul său, deputatul Sergiu Litvinenco spune că va cere explicații procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în legătură cu „pedeapsa” primită de Vasile Botnari.

„Am rămas mirat când am aflat că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare... Dar astăzi aflăm că nici condamnarea cu suspendare nu există, iar Vasile Botnari a primit pentru atrocitatea comisă o amendă de 88 000 de lei. E vorba de condamnarea a șapte oameni, care au făcut mai mult pentru R. Moldova decât Botnari și Dodon luați împreună.

În acest sens, vom cere explicații de la procurorul general. De ce a mințit opinia publică atunci când a declarat că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare? De ce a ținut în secret derularea și examinarea acestui dosar de rezonanță? De ce nu a fost contestată de către procurori decizia luată de prima instanță. Acum înțelegem că termenul a expirat, iar decizia devine definitivă și irevocabilă. Toate aceste lucruri trezesc o bănuială rezonabilă privind independența procurorului general. Noi știm că Vasile Botnari participă la ședințele secrete pe care Dodon le are cu personaje mai puțin integre. Astăzi-mâine vom face aceste demersuri”, a conchis Litvinenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md