04:57:17 09.05.2021
 
Stiri

DECLARAȚIE // Procurorii doreau să trimită în judecată dosarul privind EXTRADAREA ilegală a profesorilor turci, fără să audieze SUSPECTUL principal

Social 17.12.2019 11:39 Vizualizări2234 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Procurorii doreau să trimită în judecată dosarul privind EXTRADAREA ilegală a profesorilor turci, fără să audieze SUSPECTUL principal


Procurorii care au examinat dosarul extrădării profesorilor turci de la rețeaua de licee „Orizont” finalizaseră urmărirea penală și intenționau să trimită materialele în judecată. Asta chiar dacă nu au audiat suspectul principal. Descoperirea a fost făcută de procurorul general, Alexandru Stoianoglo, care a stopat trimiterea dosarului în judecată și a cerut să fie continuată urmărirea penală.

Citește și: DOC // Procuratura Generală urmează să dea EXPLICAȚII pe marginea dosarului privind expulzarea ilegală a profesorilor turci de la „Orizont”: „Plahotniuc și Dodon au avut de beneficiat urmare a acestui „serviciu” prestat lui Erdogan”

Potrivit lui Stoianoglo, sunt „mai multe întrebări” cu privire la acest dosar.

Citește și: Mesajul SFÂȘIETOR al rețelei de licee „Orizont”, la un an de la RĂPIREA celor șapte profesori turci în R. Moldova și întemnițați în Turcia: „Șapte familii distruse, 18 copii au rămas fără tată”

Citește și: VIDEO // Chiril Moțpan îi CONTRAZICE pe liderii PPDA și PAS, care anul trecut spuneau că Dodon ar sta în spatele EXPULZĂRII profesorilor de la „Orizont”. „Președintele Dodon nu a avut nicio atribuție”

CITIȚI și VIDEO // Moțpan dă verdictul în cazul expulzării celor șapte profesori turci. „A fost o RĂPIRE ordinară. Ar exista supoziții că în spatele operațiunii au stat cei din PD și Plahotniuc. A știut și Candu. Nu sunt informații că Dodon ar fi implicat”

CITIȚI și PROBE // Fostul director SIS, Vasile Botnari, și adjunctul său, Alexandru Baltaga, ar fi direct IMPLICAȚI în extrădarea abuzivă a celor șapte profesori turci de la „Orizont”

„În primele zile de la investirea în funcție, l-am invitat pe procurorul de caz și am constatat că există mai multe întrebări la acest dosar. Principalul suspect așa și nu a fost audiat. Vreau să vă spun că în instanța de judecată vor ajunge persoanele care au luat nemijlocit decizii și din cauza cărora profesorii turci au fost extrădați. Nu vom avea țapi ispășitori”, a dat asigurări noul procuror general în cadrul unei emisiuni de la „Tv8”, lăsând să se înțeleagă faptul că procurorii nu l-au audiat pe fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari.

Citește și: Nu a stat mult la închisoare: Fostul director adjunct al SIS, reținut în cazul expulzării profesorilor turci, plasat în arest la domiciliu

Amintim că, pe 6 septembrie 2018, șapte profesori turci au fost practic capturați din stradă sau din sălile de clasă și urcați într-un avion charter. Aceștia au fost transportați în aceeași zi în Turcia, unde imediat au fost încarcerați. Unii dintre profesorii turci ceruseră azil în R. Moldova și nu puteau fi extrădați. CEDO a emis o hotărâre prin care a declarat că R. Moldova a încălcat dreptul la libertate și siguranță și dreptul la respectarea vieții private și de familie a cetățenilor turci, obligând Guvernul să plătească familiilor celor șapte profesori turci 125 de mii de euro, daune morale. Actualmente, profesorii turci se află în închisorile din Turcia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md