05:21:40 20.09.2019
 
Stiri

Amnesty International Moldova solicită autorităților ANCHETAREA ilegalităților comise în cazul îndepărtării din R. Moldova a celor șapte profesori de la „Orizont”. Cum a avut loc OPERAȚIUNEA de scoatere a acestora din R. Moldova

Social 13.06.2019 15:00 Vizualizări847 Autor: Ziarul National
Amnesty International Moldova solicită autorităților ANCHETAREA ilegalităților comise în cazul îndepărtării din R. Moldova a celor șapte profesori de la „Orizont”. Cum a avut loc OPERAȚIUNEA de scoatere a acestora din R. Moldova

Amnesty International Moldova solicită autorităților statului, în lumina recentei decizii a Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO), să ancheteze ilegalitățile comise în cazul îndepărtării de pe teritoriul R. Moldova, în septembrie 2018, a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”.

Citește și: DOC // CtEDO CONDAMNĂ R. Moldova în cazul expulzării celor șapte profesori turci de la „Orizont”: Câte 25 de mii de euro pentru fiecare profesor

CITIȚI și VIDEO, FOTO // TULBURĂTOR: Cum au fost ridicați angajații de etnie turcă ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova. Țipete, plânsete și intervenții în forță

Citește și: Șase angajați ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova, REȚINUȚI în această dimineață, fie de acasă, fie în timp ce se îndreptau spre școală. La unii au dărâmat ușa de la apartamente: „Nimeni nu știe unde i-au dus”

„Ne adresăm către autoritățile R. Moldova cu solicitarea de a asigura, fără întârziere, o investigație obiectivă și exhaustivă a circumstanțelor acestui caz, în lumina recentei decizii a CtEDO. Ținând cont de obligația R. Moldova de a oferi despăgubire morală persoanelor vizate și familiilor acestora (125.000 euro), considerăm imperativă nevoia de a lua toate măsurile necesare pentru a remedia consecințele deciziilor abuzive în cazul profesorilor turci extrădați ilegal și tragerea la răspundere a persoanelor care au luat acele decizii și/sau le-au executat, încălcând legislația națională în vigoare și convențiile internaționale la care R. Moldova este parte”, se arată într-un demers al Amnesty International Moldova.

Citește și: Fost președinte, despre expulzarea profesorilor de la „Orizont”: „E IDIOTISM, dacă s-a făcut asta pentru ca să vină Erdogan în R. Moldova. Am schimbat oameni vii… E un PĂCAT și o crimă”

Citește și: Concluzia unui fost șef de la SIS despre EXTRĂDAREA profesorilor de la „Orizont”: „A fost o operațiune de COMPROMITERE a R. Moldova”

Organizația pentru apărarea drepturilor omului susține că ancheta în acest caz nu trebuie tergiversată, iar factorii de decizie care se fac vinovați ar trebui trași la răspunde.

„Cerem autorităților R. Moldova să investigheze obiectiv, independent și prompt cazul îndepărtării ilegale din țară a celor șapte cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee „Orizont”, cu scopul de a identifica factorii de decizie în acest caz.

De asemenea, să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de luarea deciziilor și/sau executarea lor în cazul îndepărtării ilegale de pe teritoriul R. Moldova a celor șapte cetățeni turci, în lumina recentei decizii CtEDO”.

De menționat că șapte profesori turci, angajați ai rețelei de licee „Orizont”, au fost ridicați în dimineața zilei de 6 septembrie, iar câteva ore mai târziu urcați într-un avion venit din Turcia pentru a-i repera. Actualmente, cei șapte profesori se află în închisorile din Turcia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Spencer 13.06.2019 17:23

Dodon s-a aliat cu Sandu și Năstase pentru a nu fi tras la răspundere, el se teme ca un drac de justiție, iar ăștia doi din urmă sunt gata so vândă și pe mama pentru funcții.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md