22:18:04 22.09.2019
 
Stiri

DOC // CtEDO CONDAMNĂ R. Moldova în cazul expulzării celor șapte profesori turci de la „Orizont”: Câte 25 de mii de euro pentru fiecare profesor

Social 11.06.2019 12:11 Vizualizări964 Autor: Ziarul National
DOC // CtEDO CONDAMNĂ R. Moldova în cazul expulzării celor șapte profesori turci de la „Orizont”: Câte 25 de mii de euro pentru fiecare profesor

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat astăzi R. Moldova în cazul expulzării, din 6 septembrie 2018, a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, care au fost dați pe mâna autorităților din Turcia.

Potrivit deciziei CtEDO, R. Moldova a încălcat drepturile cetățenilor străini și a violat articolele 5.1 și 8 din Convenția pentru Drepturile Omului. Curtea a arătat că expulzarea profesorilor turci a fost „ilegală” și „arbitrară”.

CtEDO a obligat Guvernul R. Moldova să le achite câte 25 de mii de euro fiecărui cetățean turc expulzat. Toți cei șapte au ajuns în închisorile din Turcia, unde se află și acum.

Aceștia au fost vânați de pe stradă sau din licee în dimineața zilei de 6 septembrie și au fost imediat îmbarcați într-un avion cu destinația Turcia, fără ca avocații acestora sau rudele să cunoască ceva despre soarta lor.

Profesorii solicitase azil politic în R. Moldova, invocând persecuții din partea autorităților din Turcia, dar nu au fost lăsați nici măcar să-și aleagă țara în care să plece după expulzare.

Agentul guvernamental al R. Moldova la CtEDO, Oleg Rotari, le-a declarat magistraților de la Înalta Curte de la Strasbourg că reținerea profesorilor turci ar fi fost „justificată” și că reclamanții „nu s-au opus” expulzării în țara lor de origine.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!macar 11.06.2019 14:02

Iata ce a facut dododn cu biberon, tradatorul- dodon, pentru expulzarea profesorilor 125 mii EU DIN CONTUL LUI DODON si expulzat din moldova in siberia la ursii albi, acolo e locul lui dodon tradatorul

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md