05:09:55 09.05.2021
 
Stiri

Nicolae Negru, despre decizia CtEDO în cazul celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”: „Banii aceștia să-i scoată din buzunarul lor președintele Dodon, premierul Filip și procurorul Harunjen”

Social 11.06.2019 13:50 Vizualizări1530 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre decizia CtEDO în cazul celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”: „Banii aceștia să-i scoată din buzunarul lor președintele Dodon, premierul Filip și procurorul Harunjen”


„Cum era de așteptat, „epopeea” cu extrădarea rușinoasă, ilegală a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, care, de fapt au fost dați pe mâna răzbunătoare a lui Erdogan, în schimbul mobilei pentru cabinetul prezidențial, s-a încheiat prin condamnare la CtEDO”, a declarat editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, rugat să comenteze decizia anunțată astăzi de Curtea de la Strasbourg.

Potrivit lui, magistrații europeni au constatat că R. Moldova a încălcat drepturile cetățenilor străini și a violat articolele 5.1 și 8 din Convenția pentru Drepturile Omului.

„Pentru comportamentul „ilegal” și „arbitrar” al autorităților, adică al lui Dodon și Plahotniuc, cetățenii R. Moldova le vor plăti din buzunarul lor câte 25 de mii de euro fiecărui cetățean turc expulzat, în total iese o sumă „frumoasă” de 175 mii de euro”, spune acesta.

De asemenea, Nicolae Negru solicită că acești bani să nu fie plătiți de contribuabili, dar de cei care s-ar face vinovați de această condamnare la CtEDO.

„Trebuie să cerem ca banii aceștia să-i scoată din buzunarul lor personal președintele Dodon, premierul Filip, procurorul general Harunjen. Dacă nu dispun de aceste sume, pot să împrumute de la Plahotniuc. Eventual, Dodon se poate adresa încă o dată lui Kozak, chiar dacă acesta a întrerupt finanțarea socialiștilor”, a conchis editorialistul nostru.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat astăzi R. Moldova în cazul expulzării, din 6 septembrie 2018, a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, care au fost dați pe mâna autorităților din Turcia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Elena 11.06.2019 15:46

Dar dacă se întâmpla ceva rău în țară ce CtEDO avea să răspundă pentru acestea? Evident că nu așa că mai bine să tacă ei!

pumnal 11.06.2019 16:32

De ce Turcia ia cerut? este totusi ceva

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md